Birkózás: Korpási „elnyerte” a MOB-elnök szolgálati autóját

Vágólapra másolva!
2021.03.23. 13:53
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kulcsár Krisztián a 2019-es nur-szultani birkózó-világbajnokságon az akkor még 72 kilós Korpási Bálintnak megígérte, ha lefogy az olimpiai kategóriába, tehát 67 kilóra, és kijut a tokiói játékokra, neki adja szolgálati autóját. A birkózó mindezt elérte a budapesti BOK-csarnokban múlt héten rendezett európai kvalifikációs versenyen, az elnök pedig tartotta a szavát!

Izgalmas napokat tudhat maga mögött a kötöttfogású 67 kilogrammos súlycsoport újdonsült olimpikonja, Korpási Bálint.Szombaton még a tokiói részvétel jogáért küzdötta neki oly kedves budapesti BOK-csarnokban (2016-ban ugyanott lett világbajnok), míg hétfőn Kulcsár Krisztiánnal, a MOB elnökével fogott kezet, aki azzal együtt átnyújtotta neki Lexus terepjárójának slusszkulcsát– írja abirkozoszov.hu.Korpási Bálint.Szombaton még a tokiói részvétel jogáért küzdötta neki oly kedves budapesti BOK-csarnokban (2016-ban ugyanott lett világbajnok), míg hétfőn Kulcsár Krisztiánnal, a MOB elnökével fogott kezet, aki azzal együtt átnyújtotta neki Lexus terepjárójának slusszkulcsát– írja abirkozoszov.hu.

Az elnök persze nem adja oda az autóját az összes kvótát szerző sportolónak...

Korpási nem gondolta volna, hogy a MOB-elnök emlékszik még az ígéretére (Forrás: MBSZ)
Korpási nem gondolta volna, hogy a MOB-elnök emlékszik még az ígéretére (Forrás: MBSZ)

Két évvel ezelőtt, a kazahsztáni világbajnokságon a vezető fogadási ajánlatot tett az akkor még 72 kilós Korpásinak: kijelentette, ha lefogy 67 kilóra, és kijut a tokiói játékokra, neki adja szolgálati kocsiját.

A pandémia miatt végül egy évet csúszott a kvalifikációs verseny, de Korpási ennek ellenére is hozta a súlyát, majd megszerezte a magyar birkózók ötödik olimpiai kvótáját – kötöttfogásban Lőrincz Viktor (87 kg), és Lőrincz Tamás (77), szabadfogásban Muszukajev Iszmail (65), míg a női birkózók közül Sastin Marianna (62) kvalifikált eddig.

Kulcsár hétfőn a MOB-székházban látta vendégül a klasszist. A „Maci” becenévre hallgató sportoló élménybeszámolót tartott, majd a MOB főtitkárának, Vékássy Bálintnak és a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) ügyvezető alelnökének, Bacsa Péternek a társaságában átvette az elnök autóját, amelyet az idén októberéig hajthat.

„Szinte egy nap alatt teljesen megváltozott az életem. Óriási teher gördült le a vállamról, hiszen teljesült az egyik nagy álmom, kijutottam a tokiói olimpiára – magyarázza az MBSZ honlapjának kissé meghatva a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint, aki mintegy tíz év után birkózott ismét 70 kiló alatt, olimpiai súlycsoportban. – Nem gondoltam volna, hogy az elnök úr emlékszik arra, mit ígért 2019 szeptemberében, de betartotta a szavát, és ezért nagyon hálás vagyok. Ami az ötkarikás játékokat illeti: a kvótaszerzés csak egy újabb állomás volt, Tokióban szeretném megkoronázni pályafutásomat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik