AYOF: bronz úszásban, verseny nélküli érmek kajak-kenuban

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.01.18. 13:22
Sebestyén Dalma bronzérmet szerzett 100 méteres mellúszásban a Sydneyben zajló Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (AYOF) harmadik napján. Kajak-kenuban verseny nélkül szereztünk két-két arany- és bronzérmet.

A 14–18 éves korosztály képviselőinek viadalán a Magyar Olimpiai Bizottság pénteki tájékoztatása szerint az említett úszószámban ott volt a fináléban Sztankovics Anna is, és a negyedik lett.

A 400 méteres vegyes úszás döntőjében György Réka javított az előfutamban elért eredményén, de ez is csak az ötödik helyre volt elegendő. A 4x200 méteres lány gyorsváltó Joó Sára, György Réka, Sibalin Flóra, Sebestyén Dalma összeállításban szintén ötödikként végzett.

Furcsán alakult a kajak-kenu utolsó versenynapja: miután 47 fokkal megdőlt a melegrekord, a szervezők úgy döntöttek, hogy a head to head viadal döntőit elhalasztják, majd később úgy határoztak, a vegyes váltóval egyetemben nem rendezik meg a versenyeket – pedig négy indulónk is érdekelt volt a fináléban. Végül két-két arany- és bronzérmet osztottak ki a kajakosoknak.

Az elhivatott sportolók az érem tudatában is versenyezni akartak új-zélandi és ausztrál társaikkal, s a rendezők nemtetszése ellenére vízre szálltak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik