Asztalitenisz: vereséggel rajtolt a PTE PEAC a Bajnokok Ligájában

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.15. 16:29
null
Demeter Lehel bravúros győzelmével még vezetett a PTE PEAC (Fotó: Földi Imre, archív)
A magyar bajnok PTE PEAC Kalo-Méh együttese bemutatkozott a Bajnokok Ligája első csoportkörében, a német TTC Neu-Ulm elleni 3:1-es vereség jól tükrözi az erőviszonyokat.

„Erős ellenfelek várnak ránk, de azt vallom, kellenek a nehezen megvalósítható célok – mondta Ács Pongrác, a klub elnöke a PTE PEAC BL-rajtja előtt. – Éppen ezért annak tudatában szeretnénk hazatérni Ausztriából, hogy valamelyik nemzetközi kupasorozatban még versenyben vagyunk. Ha a csoport első két helyének valamelyikén végzünk, a BL-ben folytathatjuk, a harmadik hely azt jelentené, hogy az Európa-kupába kerülünk. Nagyon büszkék lennénk rá, ha valamelyik sikerülne.”

A pécsiek célja tehát egyértelmű, ám arra is számítani lehetett, hogy a BL első csoportkörében B-csoportjában – amelynek az ausztriai Wels ad otthont – a magyar bajnok valószínűleg nem a német TTC Neu-Ulm ellen szerzi meg az első győzelmet. A német Bundesliga legutóbbi kiírását az ötödik helyen záró alakulat a papírforma alapján jóval esélyesebb volt, még akkor is, ha a nyitó összecsapáson Demeter Lehel nagy bravúrral öt játszmában legyőzte a németek 19 éves orosz légiósát, Vlagyimir Szidorenkót. Ráadásul közel volt az újabb meglepetés, hiszen a németek 2:1-es vezetésnél a Pécs szerbiai légiósának, Pető Zsoltnak Szidorenko ellen három labdája is volt az egyenlítéshez, de az orosz 2:5-ös hátrányból fordítva 6:5-re megnyerte a döntő szettet, ami egyben a TTC Neu-Ulm 3:1-es sikerét jelentette.

A pécsi alakulat csütörtökön a vendéglátó SPG Felbermayr Wels, míg pénteken a TTC Sokah Hoboken ellen áll asztalhoz, s egy győzelemmel már jó esélye lehet arra, hogy legalább a kontinens második számú sorozatában, az Európa-kupában folytathassa.

FÉRFI ASZTALITENISZ BAJNOKOK LIGÁJA
1. CSOPORTKÖR
B-CSOPORT

TTC Neu-Ulm (német)–PTE PEAC Kalo-Méh 3:1
Szidorenko–Demeter Lehel 2:3 (–8, 10, –12, 9, 5:6)
Stumper–Pető Zsolt 3:0 (6, 5, 7)
Szgorupolosz–Gerold Gábor 3:1 (4, 8,–10, 6)
Szidorenko–Pető 3:2 (–8, 8, 6, –7, 6:5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik