Asztalitenisz: Szudi Ádám győzelemmel kezdett

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 16:19
null
Szudi Ádám fontos sikerrel kezdett (Fotó: Török Attila, archív)
Szudi Ádám sikerrel vette az első akadályt a guimaraesi európai egyéni olimpiai selejtező első szakaszának csoportkörében, a moldovai Andrei Putuntica elleni győzelem fontos lépés az egyenes kieséses táblára jutás felé.

 

 

A sorsolás után az E-jelű négyest izgalmas csoportnak titulálta Szudi Ádám, s az első kör alapján jól tippelt. A csoportban előbb a finn színekben versenyző Oláh Benedek vívott nagy csatát a dán Tobias Rasmussennel, s 2:2 után két rendkívül kiélezett szettben fordította a maga javára a mérkőzést. Ezt követően a 24 éves magyar bajnoki címvédő a feltörekvő, s Muskó Péter szövetségi kapitány által „ügyes”-nek jellemzett moldáv Andrei Putuntica ellen állt asztalhoz. Az első két játszma simán alakult, aztán a balkezes moldáv felszívta magát, szépített, de szerencsére Szudit ez nem zökkentette ki, s végül 4:1-re hozta a kötelezőt.

Az esti programban fontos összecsapás következik, ugyanis az első körben győztes Oláh és Szudi találkozik, a győztes pedig szinte biztosan ott lesz a holnap este kezdődő egyenes kieséses szakaszban.

ASZTALITENISZ
OLIMPIAI SELEJTEZŐ, EGYÉNI (GUIMARAES)
FÉRFIAK
E-csoport

Szudi Ádám–Putuntica (moldáv) 4:1 (7, 7, –11, 5, 7),
Oláh (finn)–Rasmussen (dán) 4:2 (5, 3, –11, –7, 9, 9)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik