Asztalitenisz: megvan a végleges olimpiai csapat!

Vágólapra másolva!
2021.06.26. 12:58
null
Póta Georgina (balra) is utazik Tokióba, ahol Fazekas Mária tartalék lesz (Fotó: Tumbász Hédi)
Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány döntése értelmében a Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra hármasból áll össze a tokiói csapat, Fazekas Mária lesz a tartalék. Egyesben Póta és Madarász indul.

A magyar asztaliteniszezők a kvalifikációs időszakban a vártnál több kvótát szereztek, hiszen az öt számból négyben, férfi egyesben, női csapatban, női egyesben és vegyes párosban is lesz indulónk az olimpián. Majoros Bence, valamint a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros névre szóló kvótát szerzett, az ő esetükben nem volt kérdőjel, a női csapat összetétele azonban Bátorfi Zoltán szövetségi kapitányra várt, ami azért volt fontos döntés, mert abból a háromból, akit a csapatversenyre jelöl, ketten egyesben is asztalhoz állhatnak.

A kapitány helyzetét nehezítette, hogy tavaly januárban, amikor a csapat kiharcolta az olimpiai részvételt, a szülés előtt álló Póta Georgina távollétében a Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária trió szerepelt, ám azóta Póta is visszatért az asztalhoz.

„Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy a csapatban Póta, Madarász és Pergel kap helyet, az ugyancsak Tokióba utazó Fazekas tartalék lesz, egyesben Póta és Madarász indul” – mondta Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány, pontot téve a találgatások végére.

A tokiói asztalitenisz-csapat felállása

Férfi csapat:

Férfi egyes: Majoros Bence

Női csapat: Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra. Tartalék: Fazekas Mária

Női egyes: Póta Georgina, Madarász Dóra

Vegyes páros: Szudi Ádám, Pergel Szandra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik