MTI 2020.04.14 14:03 Frissítve: 2020.04.14 14:09

Asztalitenisz: Madarász bízik a szeptemberi rendezésésekben

Madarász Dóra, a januárban olimpiai kvótát szerző magyar női asztalitenisz-válogatott játékosa bízik abban, hogy szeptemberben az Európa-bajnokságot és a csapat-világbajnokságot is meg lehet már rendezni.

Madarász szerint egy jó sorsolással akár menetelhetünk is, és Ginával egy kicsit más lehet a helyzetünk, mint nélküle (Fotó: Földi Imre)

 

A nemzetközi szövetség egyelőre június 30-ig függesztette fel a versenyeit, Madarász Dóra a M4 Sportnak elmondta: „nagyon-nagyon örülne”, ha a szeptember végére halasztott világbajnokságon, valamint előtte az Európa-bajnokságon is tudnának már játszani.

Madarász több mint egy hónapja szüleivel együtt a kecskeméti otthonukban tartózkodik, ahol az erőnléti edzések mellett sportágspecifikusan a garázsban tud készülni, amelyből kisebb pingpongtermet alakítottak ki, így ott egy adogatógép segítségével gyakorolhat.

A játékos januárban hosszabbította meg szerződését francia klubjával, a Lille-lel, amelyben a koronavírus-járvány következtében életbe lépett halasztások és törlések miatt egy hónappal ezelőtt játszhatott legutóbb.

„Franciaországban már akkor rosszabb volt a helyzet, meg is beszéltük az ellenfél játékosaival, hogy figyelünk az előírásokra, és nincs a szokásos kézfogás sem. Múlt héten aztán e-mailen kaptam értesítést, hogy vége a bajnokságnak, nem hirdetnek bajnokot, valamint nincs kieső és feljutó sem. Eddig ennyit tudok biztosan, de azt is mondták, hogy a következő szezon elkezdődhet ősszel” – nyilatkozta.

A kényszerszünet előtt kiváló teljesítményt nyújtott a játékos, aki kiemelte: az asztaliteniszre is érvényes az, ami számtalan más sportágra, hogy annyi időre van szükség a forma visszanyerésére, amilyen hosszú volt előtte a kihagyás.

A kvótaszerzésnek nem lehetett részese a várandós Póta Georgina, aki viszont gyermekének megszületését követően az olimpián már számításba vehető, tekintve, hogy a tokiói ötkarikás játékokat idén nyárról jövőre halasztották. Madarász Dóra hangsúlyozta: Póta „zseniális játékos”, amennyiben pedig visszanyeri a formáját és képességeinek megfelelően tud játszani, a magyar női csapat jó esélyekkel indulhat az olimpián.

„Egy jó sorsolással akár menetelhetünk is, és Ginával egy kicsit más lehet a helyzetünk, mint nélküle” – mondta Madarász, aki Póta távollétében főszerepet vállalt a csapatkvóta megszerzésében.

2021.01.21 23:42:57

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kiszámíthatatlanság – talán ez a legjobb szó, ami valahol még manapság is jellemzi az itáliai miliőt. Aztán jött 2020, és átalakult a világ. Sőt, megszűnt a világ, legalábbis egy vérbeli olasz futballszurkoló világa. Üresek a stadionok, üresek a lelkek.

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.

2021.01.18 10:59:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egészséges élethez nem csupán a testmozgás szükséges. (x)

PR