Asztalitenisz Ek: győzelemmel búcsúzott a Budapesti Erdért

Vágólapra másolva!
2021.10.23. 18:39
null
Az egyesben magyar bajnoki címvédő Imre Leila a portugálok ellen hozta a kötelezőt (Fotó: Tumbász Hédi)
Az Európa-kupa első csoportkörében szereplő Budapesti Erdért női csapata megszerezte első győzelmét, a magyar együttes a horvátországi C-csoportban a portugál Uniao Sebestianense elleni 3:0-s sikerrel búcsúzott a sorozattól.

A nemzetközi mezőnnyel még csak ismerkedő, s a kontinens második számú sorozatában, az Európa-kupában szereplő Budapesti Erdért női csapata a C-csoportban – amelynek Duga Resa adott otthont – három vereség után már nem reménykedhetett a továbbjutásban, így a portugál Uniao Sebastianense elleni találkozó tétje az volt, sikerül-e megszerezni a csapat történetének első győzelmét az Európa-kupában.

Erre volt is esély, az Uniao Sebastianense ugyanis az Erdérthez hasonlóan nyeretlenül állt, így az Ambrus Krisztina, Imre Leila, Fejős Anna trió a C-csoport negyedik helyéért játszott ki-ki meccset a portugálokkal.

Az európai szövetség kiemelési rangsorában a magyar együttes három hellyel hátrább volt – az Erdértet a 34., a portugálokat a 31. helyen rangsorolták –, az asztalnál azonban kiderült, ez nem tükrözi az erőviszonyokat, a magyar bajnoki ezüstérmes játszmát sem vesztve győzött, s ezzel sikerült megszereznie a csoport negyedik helyét.

EURÓPA-KUPA, ELSŐ CSOPORTKÖR
Nők. C-csoport, Duga Resa
Budapesti Erdért SE–Uniao Sebastianense (portugál) 3:0
Imre Leila–Martins 3:0 (10, 7, 6)
Ambrus Krisztina–Oliveira 3:0 (10, 5, 5)
Fejős Anna–Mota 3:0 (9, 8, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik