SZ. M. 2021.06.23 15:32

Asztalitenisz Eb: egyesben Ecseki és Szudi után Bálint Bernadett is főtáblás

A varsói kontinenstorna második napján Bálint Bernadett is csatlakozott a főtáblások mezőnyéhez, míg délután Imre Leila és Lakatos Tamás küzd ugyanezért, sőt a főtáblán már két vegyes párosunk is bemutatkozik.

Bálint Bernadett (Fotó: Földi D. Attila, archív)

 

A varsói egyéni Európa-bajnokság második napjának tétje az volt, kik csatlakozhatnak még a kiemeltek, vagy a selejtezőből korábban a főtáblára jutottak mezőnyéhez. Az már kedden eldőlt, hogy egyesben Szudi Ádám és Ecseki Nándor, valamint az Ecseki Nándor, Bálint Bernadett vegyes páros kvalifikálta magát a legjobbak közé, de még maradt nyitott kérdés szerdára is. A délelőtti program Lakatos Tamás és a dán Tobias Rasmussen kooperációja sikerrel vette a férfi páros selejtezőjét, ami azért is megsüvegelendő, mert a dán játékos úgy készült, hogy Majoros Bencével indul, de mivel utóbbi családi okok miatt visszalépett az Eb-től, az utolsó pillanatban állt össze Lakatossal. Ehhez képest a norvég, lett kooperáció elleni 3:0-s siker igazán remek eredménynek számít.

A nőknél egyesben Bálint Bernadett és Imre Leila küzdött a főtábláért. Utóbbi nagy esélyt szalasztott el azzal, hogy a török Ece Haractól 2:0-ás vezetésről kikapott, mert ezzel a csoportjában a második helyen végzett, így rá délután a portugál Rita Fins ellen egy plusz kör vár. Érdekesség, hogy a délelőtt az angol Charlotte Bardsley-t legyőző Bálint Bernadett is a második helyen zárt a csoportjában, de neki szerencséje volt, ugyanis azon négy csoport egyikébe került, ahonnan a másodikok is egyenes ágon jutottak tovább.

A délutáni és esti programban Imre Leila mellett Lakatos Tamás is a főtáblára jutásért játszik, az ő ellenfele a horvát Filip Zeljko lesz, két vegyes párosunk, az olimpiai kvótás Szudi Ádám, Pergel Szandra, valamint az Ecseki Nándor, Bálint Bernadett duó pedig már az egyenes kieséses szakasz első fordulójában szerepel, a tét nyolcaddöntőbe jutás.

EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARSÓ
Férfiak. Páros. Selejtező: 
Lakatos, Rasmussen (magyar, dán)–Lindholm, Kartuzovs (norvég, lett) 3:0 (3, 3, 7)
Nők. Egyes. Selejtező. 7. csoport: 
Harac (török)–Imre Leila 3:2 (–7, –9, 5, 2, 8). 19. csoport: Bálint Bernadett–Bardsley (angol) 3:0 (14, 11, 3)

2021.07.24 10:59:31

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Az MTVA vezérigazgatója ígéri, a magyar olimpiai aranyak garantáltan képernyőn lesznek.

2021.07.23 13:33:23

Egyéb egyéni KREBS ANDRÁS

Magyarország legelegánsabb szabadtéri rendezvénye idén is óriási közönségsikert aratott.

2021.07.20 16:02:24

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A divat és a sportolás összeegyeztethető? De még mennyire, hogy igen. (x)

2021.07.19 14:41:57

Egyéb egyéni BABJÁK BENCE

Az 1972-es olimpia a német sportsikerek helyett a mai napig a terrorizmust szimbolizálja.

2021.07.18 10:36:36

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

Időutazás a Győri Nemzeti Színház igazgatójával a családi futballörökségtől a Puskás-musicalig.