Asztalitenisz Eb: egyesben Ecseki és Szudi után Bálint Bernadett is főtáblás

Vágólapra másolva!
2021.06.23. 15:32
null
Bálint Bernadett (Fotó: Földi D. Attila, archív)
A varsói kontinenstorna második napján Bálint Bernadett is csatlakozott a főtáblások mezőnyéhez, míg délután Imre Leila és Lakatos Tamás küzd ugyanezért, sőt a főtáblán már két vegyes párosunk is bemutatkozik.

 

A varsói egyéni Európa-bajnokság második napjának tétje az volt, kik csatlakozhatnak még a kiemeltek, vagy a selejtezőből korábban a főtáblára jutottak mezőnyéhez. Az már kedden eldőlt, hogyegyesbenSzudi ÁdámésEcseki Nándor, valamint az Ecseki Nándor, Bálint Bernadettvegyes páros kvalifikálta magát a legjobbak közé, de még maradt nyitott kérdés szerdára is. A délelőtti program Lakatos Tamás és a dán Tobias Rasmussen kooperációja sikerrel vette a férfi páros selejtezőjét, ami azért is megsüvegelendő, mert a dán játékos úgy készült, hogy Majoros Bencével indul, de mivel utóbbi családi okok miatt visszalépett az Eb-től, az utolsó pillanatban állt össze Lakatossal. Ehhez képest a norvég, lett kooperáció elleni 3:0-s siker igazán remek eredménynek számít.

A nőknél egyesben Bálint Bernadett és Imre Leila küzdött a főtábláért. Utóbbi nagy esélyt szalasztott el azzal, hogy a török Ece Haractól 2:0-ás vezetésről kikapott, mert ezzel a csoportjában a második helyen végzett, így rá délután a portugál Rita Fins ellen egy plusz kör vár. Érdekesség, hogy a délelőtt az angol Charlotte Bardsley-t legyőző Bálint Bernadett is a második helyen zárt a csoportjában, de neki szerencséje volt, ugyanis azon négy csoport egyikébe került, ahonnan a másodikok is egyenes ágon jutottak tovább.

A délutáni és esti programban Imre Leila mellett Lakatos Tamás is a főtáblára jutásért játszik, az ő ellenfele a horvát Filip Zeljko lesz, két vegyes párosunk, az olimpiai kvótás Szudi Ádám, Pergel Szandra, valamint az Ecseki Nándor, Bálint Bernadett duó pedig már az egyenes kieséses szakasz első fordulójábanszerepel,atétnyolcaddöntőbejutás.

EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARSÓ
Férfiak. Páros. Selejtező:
Lakatos, Rasmussen (magyar, dán)–Lindholm, Kartuzovs (norvég, lett)3:0 (3, 3, 7)
Nők. Egyes. Selejtező. 7. csoport:
Harac (török)–Imre Leila 3:2 (–7, –9, 5, 2, 8).19. csoport:Bálint Bernadett–Bardsley (angol)3:0 (14, 11, 3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik