MTI 2017.06.11 18:47 Frissítve: 2017.06.11 18:55

Asztalitenisz: bajnok a Pécs; szekszárdi címvédés a nőknél

A férfiaknál a PTE PEAC-Kalo Méh, a nőknél pedig a címvédő Szekszárd nyerte az asztaliteniszezők csapatbajnokságát, az Extraligát, amelynek négyes döntőjét szombaton és vasárnap rendezték Szigetszentmiklóson.

 

A pécsi együttes a vasárnapi döntőben az ugyancsak története első bajnoki címére hajtó Szerva ASE Szécsény csapatát győzte le magabiztosan, 6–2-re. A baranyaiaknál Nagy Krisztián, Demeter Lehel és Pázsy Ferenc alkotta a gárdát, míg a másik oldalon Magyar László, Kriston Dániel és a női válogatott szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán játszott.

A PTE az előző három évben mindig második volt, s fennállása során most sikerült először aranyérmet nyernie.

A bronz az elmúlt hét esztendőben bajnok Celldömölké lett, amely a szombati elődöntőben nagy meglepetésre kapott ki a Szécsénytől. A celldömölkiek a harmadik helyért kiírt meccsen 5–5-re végeztek a Szegeddel és csak 21:19-es játszmaaránnyal bizonyultak jobbnak.

A nőknél megismétlődött a tavalyi finálé, és ezúttal is a címvédő Szekszárd nyert a Postás SE ellen, mégpedig 6–3-ra. A bajnokcsapatot Madarász Dóra, a thaiföldi Tamolwan Khetkhuan és az orosz Polina Mihajlova alkotta. A tolnai együttes története második bajnoki címét ünnepelhette.

A harmadik helyen – csakúgy, mint 2016-ban – a Budaörs végzett, amely a bronzcsatában az Erdért csapatát verte könnyedén.

ASZTALITENISZ, EXTRALIGA
Férfiak, a 3. helyért
Celldömölki VSE-Swietelsky–Floratom Szeged AC Probart 5–5 – jobb szettaránnyal a Celldömölk lett a győztes
döntő
PTE PEAC-Kalo Méh–Szerva ASE Szécsény 6–2

Nők, a 3. helyért
Budaörs–Erdért 6–2
döntő
Szekszárd–Postás SE 6–3

2021.09.25 09:48:37

Egyéb egyéni NÉMETH ANDREA

Olyan egyetemet szeretne, amely a világ sportjában ismert és elismert intézmény.

2021.09.24 15:15:09

Egyéb egyéni B. D. K.

Valerie Loureda ketrecharcos egyáltalán nem szégyenlős, a képeiért pedig odavannak a követői.