SZ. M.
2023.09.21 18:28 Frissítve: 2023.09.21 18:46

Asztalitenisz: a Budaörs és a PTE PEAC is megkezdi menetelését a BL-ben

A hét végén az asztaliteniszezőknél is megkezdődnek az európai kupaküzdelmek, a Bajnokok Ligája 1. csoportkörében a férfiaknál a PTE PEAC, a nőknél pedig a Budaörsi SC áll asztalhoz.

Póta Georgina vezetésével tavasszal az Európa-kupában a döntőig menetelt a Budaörsi SC női csapata (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Különleges idény előtt áll az SH-ITB Budaörsi SC női csapata, ugyanis a klub 2024-ben ünnepli fennállásának századik évfordulóját, miközben az asztaliteniszezők sorozatban 21. alkalommal szerepelnek a nemzetközi kupaporondon. Tavaly a BL-ben indult az együttes, majd az Európa-kupába átkerülve egészen a döntőig menetelt, s végül ezüstérmes lett, idehaza pedig története hetedik bajnoki címét szerezte meg.

Az európai csapatok között a budaörsieket ezúttal a 10. helyen rangsorolták, ezzel a vendéglátó cseh Moravsky Krumlov (12.), a francia TT Joup le Tours (16.), a spanyol Linares (13.) valamint a cseh HB Ostrov (18.) társaságában BL első csoportkörébe kerültek. Ami a keret összetételét illeti, a Budaörsi SC most is tartja magát a korábban megszokottakhoz, azaz most is kizárólag magyar játékosokat foglalkoztatva vág neki az idénynek, a Póta Georgina, Madarász Dóra, Fazekas Mária, Dari Helga, Molnár Kendra és Nagy Jázmin hatosból válogathat Bachman Péter, a csapat szakvezetője. A kiírás szerint csoport első helyezettje kvalifikál a BL 2. csoportkörébe, a további három csapat pedig az Európa-kupába kerül.

Jó idényt tudhat maga mögött a PTE PEAC Kaló-Méh férficsapata is: a hazai élvonalbeli bajnokságban sorozatban negyedszer, összesen pedig ötödször szerezte meg az aranyérmet, a nemzetközi porondon pedig a BL-ben indult, majd onnan átkerült az Európa-kupába. A baranyai alakulat most is rangosabb sorozatban kezdi meg szereplését: 20. kiemeltként az 1. csoportkörbe kapott besorolást, ahol az osztrák Wiener Neustadt (10.), a lengyel Bydgoszcz (16.) és a házigazda horvát Libertas Marinkolor (22.) lesz az ellenfél. A pécsiek edzője, Varga László a Pető Zsolt, Demeter Lehel, Molnár Dávid, Szántosi Dávid négyessel vág neki a sorozatnak, a horvátországi csoportmérkőzéseket követően győztes a BL második csoportkörbe kvalifikál, a többiek pedig a második számú kontinentális sorozatban, Európa-kupában folytathatják.

A magyar csapatok BL-programja
N
ők, 1. csoportkör. B-csoport, Moravsky Krumlov (Csehország):
Péntek:
Budaörsi SC–HB Ostrov (cseh), 14

Szombat:Budaörsi SC–Tecnigen Linares (spanyol), 10
Budaörsi SC–Moravsky Krumlov (cseh), 18

Vasárnap:
Budaörsi SC–TT Joué le Tours (francia), 14

Férfiak, 1. csoportkör, A-csoport, Dubrovnik (Horvátország):
Szombat:

PTE PEAC–TT Wiener Neustadt (osztrák), 11
PTE PEAC–Polski Cukier Gwiazda (lengyel), 19

Vasárnap:
PTE PEAC–Libertas Marinkolor (horvát), 11

2023.12.10 13:51:20

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A háromszoros világbajnok egy teljes napját végigkísérte a CSC legújabb epizódja.

2023.12.10 12:44:36

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Edzői hitvallása: egy trénernek meg kell tanulnia azonos hullámhosszon lenni a tanítványával.

2023.12.08 13:36:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szertornában a gerendát kedvelte, úszóként a váltót – ma is inspirálja a sport közösségteremtő ereje.

2023.12.06 17:14:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A játszótér köré húzott futópályán szuszogva-lihegve araszoló kocasportoló is legfeljebb csak érti, mintsem a tulajdon bőrén érzi, mennyi lemondásból és nevetséges kompromisszumból áll össze egy olimpiai részvétel kiharcolása – főleg a saját mindennapi kínszenvedéseivel összehasonlítva. És akkor még csak egyetlen olimpiai szereplésről beszéltünk, nem a nyolcadikról. Merthogy a tőrvívó Mohamed Aida történetesen erre készül, a nyolcadik ötkarikás részvételre.