SZ. M.
2023.01.30 16:25 Frissítve: 2023.01.31 00:15

Asztalitenisz: a 200. európai kupameccsére készül a Budaörs

Különleges jubileumhoz érkezett a Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata, amely kedd este idehaza kétszázadik európai kupamérkőzését vívja a spanyol Tecnigen Linares ellen.

A szép jubileumhoz érkező Budaörsi SC csapata (balról): Bachman Péter vezetőedző, Dari Helga, Madarász Dóra, Fazekas Mária, Szvitán Krisztina szakosztályvezető, Póta Georgina, Aneta Maksuti és Somlyó Gergely klubelnök (Fotó: Budaörsi SC)


Húsz éve már, hogy az SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata a török Cukurova Universitesi elleni mérkőzéssel megjelent az európai kupaporondon, s akkor gyaníthatóan senki nem gondolta, hogy az a találkozó egy sikertörténet első állomása.

„Bármely sportágban, bármely ország bármely városának sportegyesülete számára kiemelkedő pillanat eljutni a kétszázadik nemzetközi kupamérkőzésig – mondta Somlyó Gergely klubelnök. – Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy ezt a jubileumot a jövőre száz éves Budaörsi SC asztaliteniszezőivel érhettük el. Az elmúlt két évtizedben az Azori szigeteket és Tyument is érintve tizenhét országban összesen 199 alkalommal szerepelt csapatunk a Bajnokok Ligája, az ETTU Kupa, az Európa Kupa és a Klubcsapatok Szuperligájának kiírásaiban, s mindegyik versenysorozatban érmet, érmeket szereztünk. Mindezt úgy, hogy végig kitartottunk azon elképzelésünk mellett, miszerint kizárólag a magyart anyanyelvi szinten beszélő játékosokkal vesszük fel a versenyt idegenlégiósokkal teletűzdelt külföldi klubcsapatokkal szemben. Büszke vagyok arra, hogy a kezdetekkor szakosztályvezetőként és vezetőedzőként ezt az utat választottam, hiszen így tudtuk, tudjuk a leghitelesebben képviselni a magyar asztaliteniszt.”

Persze az ünnep úgy az igazi, ha sikerrel is párosul, ám ez nem ígérkezik egyszerűnek, ugyanis az Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a spanyol Tecnigen Linares együttese szombaton odahaza 3:1-re győzött, vagyis a budaörsieknek jelentős hátrányt kell ledolgozniuk.

„Ráadásul mi már csak az úgynevezett aranymérkőzéssel juthatunk tovább, szóval nehéz este elé nézünk – fogalmazott Bachman Péter vezetőedző. – A csapatunkon nem változtatunk, azaz a Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga hármassal próbáljuk meg kiharcolni a továbbjutást, s mivel az első mérkőzésen valóban csak hajszál hiányzott ahhoz, hogy mi nyerjünk 3:1-re, bizakodva várjuk a visszavágót.”

A szakember által említett aranymeccs-szabály miatt a kedden 18 órakor kezdődő találkozón a Budaörsnek csak 3:0-ás és 3:1-es győzelemnél lehet esélye – ez esetben három ráadás szettben döntik el a továbbjutást – minden más eredménynél a Linares kerül az Európa-kupa legjobb négy csapata közé.

2023.03.25 22:48:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A ma húsz esztendeje elhunyt Molnár Dániel volt ugyanis a homo ludens, a játékos ember megszemélyesítője. Mindig, mindenhol, mindenkivel és mindent is játszott. Még játék közben is igyekezett valami mást is játszani.

2023.03.22 15:05:41

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tavalyi esküvője után idén több versenyre is együtt készül Nardelotti Zoltán és felesége, Ajsa.

2023.03.21 15:26:03

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A mai szerkesztőség négy, valamikor első osztályban sportoló belső munkatársának története.

2023.03.22 10:38:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Megmutatjuk, mivel találkozott először az olvasó a standokon az elmúlt évtizedek során.

2023.03.20 22:01:43

Egyéb egyéni nemzetisport.hu