Ajánló: Csisztu Zsuzsa Szabó Tündével és teniszbajnok lányával beszélgetett

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.05.30. 13:47
null
Sávolt Karolina, Szabó Tünde és Csisztu Zsuzsa
A két cikluson át a sportért felelős államtitkárként dolgozó Szabó Tündével és lányával, Sávolt Karolinával készített exkluzív interjút Csisztu Zsuzsa a Csisztu Sport Cast műsorban.

„Szülői feladat, hogy megtaláljuk azt a sportot, amit a gyermekünk szeret. Rengeteg lehetőség van a gyerekek előtt, hogy mit választanak, merre indulnak – mondta Szabó Tünde a Csisztu Sport Castban. – De ma már sokkal nehezebb odaérni a világ legjobbjai közé.”

Csisztu Zsuzsa a beszélgetésben arra az érzékeny témára is kitért, hogy vajon a sportvilágban jelentkező lelki és testi abúzussal terhelt edző-tanítvány viszonyok, Cseh László vagy éppen Szilágyi Liliána ügye mennyire reformálja meg az edzők munkáját. A sportvezető jogászként és édesanyaként is határozottan nyilatkozott arról, hogy ma már zéró tolerancia a szabály az ilyen edzői módszerekkel szemben.

Szabó Tünde három gyereke közül a műsorban szerepelt kisebbik lánya, a tizenkét éves Sávolt Karolina, aki korosztályos teniszbajnok, illetve első kiállítása után lenyűgözte a festészet és képzőművészet iránt rajongókat...

„A legújabb festményeimen az Univerzum világa látszódik, ez izgat a legjobban – mondta Karolina. – Sok életrajzot olvasok, érdekel, hogyan festhették a nőket. Nézek dokumentumfilmeket, amelyekből merítek. A szépséget szeretném ábrázolni, az állatot, és a nőt használom. Szeretem a színeket, sokat gyakoroltam, hogyan kell keverni őket. Online tanultam, és ha valami nem stimmelt egy festékkel, akkor is megtaláltam a választ az interneten.”

Karolina szülei, Dr. Sávolt Ákos onkológus sebész, és Tünde nagyon fontosnak tartották,
hogy felfigyeljenek kislányuk kiemelkedő tehetségére és támogassák a törekvéseit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik