Agarak, lovak, stílus és divat – felhőtlen szórakozás a háromnapos lóversenyfesztiválon

KREBS ANDRÁSKREBS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2021.07.23. 15:30
Idén is óriási közönségsikert aratott a Szerencsejáték Zrt. – Derby és Divat Fesztivál a Kincsem Parkban. A háromnapos lóversenyfesztivál hazánk legelegánsabb szabadtéri rendezvénye, amelyen egyszerre jelenik meg az agár- és a lóversenysport, a stílus és a divat.
A 99. Magyar Derby győztese, Shy Boy formáját tökéletesen időzítették (Fotók: Antal Zsuzsa, Kelemen Gergő, Simkó Szilárd, Kovács Gábor)
A KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A 99. Magyar Derby győztese, Shy Boy formáját tökéletesen időzítették (Fotók: Antal Zsuzsa, Kelemen Gergő, Simkó Szilárd, Kovács Gábor) A KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A rendezvény első napján az angol agaraké volt a főszerep. A versenypályán, a 480 méteres Kincsem Park Magyar Agárderbyn Champ volt a leggyorsabb Petz László tulajdonos és Bernáth Krisztina legnagyobb örömére. A kiváló felmenőktől származó agár megbízhatóságának köszönhette sikerét.

Az agárversenyek szünetében rendezték meg a Miss Health and Beauty Hungary 2021 szépségverseny döntőjét, a meseszép hölgyek közül végül Szabó Barbara fejére került a korona.

A leggyorsabb agár, Champ a büszke tulajdonosokkal és a trófeával a derby után
A leggyorsabb agár, Champ a büszke tulajdonosokkal és a trófeával a derby után


A második napon a legjobb magyar ügetőkre és a francia klasszisra, a világ legjobb hajtójára, Franck Nivard-ra figyelt mindenki. A francia szakember a kétszeres Nemzeti Ügető Liga-nyertes Zsenerőzzel start-cél győzelmet aratott a rangos Pannónia Díjban, így Vince Béla lova újabb értékes trófeával, a nézők pedig hatalmas sportélménnyel gazdagodtak.

Franck Nivard és Zsenerőz sikere megalapozta a hangulatot a 107. Magyar Ügetőderbyre, amelyen az ország legjobb négyéves ügetőlovai indultak. Bugatti SS sokáig vezetett a 10 millió forinttal díjazott futamban, azonban a befutóban jött az évjárat egyik legjobbja, Borutka és biztos győzelmet aratott Lakatos Csabával. A nyerő ügető már tavaly korosztálya legjobbja volt, azonban az elmúlt hónapokban sokan felnőttek mellé tudásban. Ezen a napon azonban Borutka vitathatatlanul a legjobb volt, s beírta nevét az ügetősport aranykönyvébe.

Valódi társasági esemény a Magyar Derby
Valódi társasági esemény a Magyar Derby

A harmadik napon tökéletes időben és színpompás kalapokban várták a csodálatosan öltözött hölgyek és elegáns urak az angol telivérek színre lépését. A versenynap elején jöttek a gyerekek a Póni Derbyben, majd követték őket a nagyok a fantasztikus telivérekkel. A rövid távú Wallis Motor – Flandorffer Tamás-emlékversenyen a szlovák vendég, Dattirey volt a leggyorsabb a kiváló olasz Alberto Sannával. A Nemzetközi Amatőrverseny után az osztrák himnusz csendült fel, a győztes lovas mögött svéd ezüstérem és magyar bronzérem született. A rangos középtávú versenyben, a Buccaneer Díjban Overdose legjobb ivadéka, Cirfandli ezúttal sem talált legyőzőre idomárlovasával, Stanislav Georgievvel, az extra hosszú távú versenyben, az MNV Díjában pedig Calebrese volt a legjobb.

A futamok között nagyszabású divatbemutatót, kalapszépségversenyt és divatmustrát láthattunk: a Kincsem Parkba kilátogató közönség úgy érezhette magát, mintha a legelegánsabb angol vagy francia lóversenyeseményen járna. A stílusos kalapok zsűrizése legalább olyan izgalmat hozott, mint a 99. Magyar Derby, amelyen a favoritnak, Eggi's Choice-nak nem sikerült az esélyét sikerre váltani, második helyen ért célba Jaroslav Línekkel. A verseny győztese nem kis meglepetésre Shy Boy lett, amely a Derby előtt egy hónappal még csak negyedik volt az Alagi Díjban. Trénere, Zaláné Nyulasi Fruzsina tökéletesen időzítette a javulóban lévő telivér formáját és a legfontosabb napon, a Derbyn érte el a csúcsformáját. A nyerő ló lovasa, Nagy Tamás pontosan tudja, hogyan kell ilyen futamot hozni, hiszen 2018-ban Esti Fénnyel aratott már Derby-győzelmet. A teljes magyar sikerből kivette a részét a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, a kiváló lótenyésztő ménes is, amelyben évről évre egyre jobb csikók születnek.

A kalapszépségverseny és a gyönyörű hölgykoszorú a híres angliai viadalokat idézte
A kalapszépségverseny és a gyönyörű hölgykoszorú a híres angliai viadalokat idézte


„Tökéletes három napot zárt a Kincsem Park, ismét sok ezer ember szórakozhatott felhőtlenül a főváros szívében
– értékelte az eseményt Pécsi István ügyvezető igazgató. – A magas színvonalú és sportszerű versenyekben a legjobbak győztek. Franck Nivard személyében ismét világklasszis sportolót köszönthettünk hazánk egyetlen lóversenypályáján. Ünnepeljük a győzteseket, értékeljük a tapasztalatokat és a jövő héttől megkezdjük a felkészülést a 100. Magyar Derbyre.”

(A cikk a Nemzeti Sport szombati melléklete, a Képes Sport 2021. július 17-i lapszámában jelent meg.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik