nemzetisport.hu
2016.05.16 11:24 Frissítve: 2016.05.16 11:37

A duma, az megy! Ki nem találná, miben lettünk Európa legjobbjai

Sohasem látott magyar sikerrel ért véget Európa legjobbjainak versenye Temesváron: négy kategóriában osztottak díjakat, a magyar csapat két arany- és egy bronzéremmel zárta a megméretést. És hogy mi volt a „sportág”? Szónoklás. Ebben is jók vagyunk.

A magyar csapat: Szűcs László mehet a világbajnokságra, de Hajdu Péter (balra) és Lippner Tamás is örülhetett


Temesváron került megrendezésre a Toastmasters International nyilvános beszélő és beszédértékelő Európa-bajnoksága. 14 ország legkiválóbb szónokai versengtek a helyezésekért két napon keresztül. A győztes kvalifikálta magát az augusztusi washingtoni világbajnokságra.

A világbajnokságra viszont még soha nem jutott ki magyar induló – mostanáig. Amerikában Szűcs László képviselheti hazánkat.

Az International Speech kategóriában 5-7 perces időkeretben kellett előadniuk beszédeiket a versenyzőknek, szabadon választott témában. Közel hatszáz fős szakértő publikum előtt szigorú szabályrendszer szerint folyt a küzdelem a zsűri kegyeiért. Számos egyéb szempont mellett a bírák figyelték a beszéd felépítését, szerkezetét, a hangjátékot, de értékes pontokat lehetett bezsebelni kiváló testbeszéddel vagy vizuális segédeszközök használatával is.

Szűcs pénteken magabiztosan túljutott az elődöntőn, majd szombaton délelőtt újra színpadra lépett angol nyelvű beszédével – a versenyen ez számít a királykategóriának. Szűcsöt óriási tapssal díjazta a közönség előadása végén, majd az esti díjátadó gálán kiderült: mindenkit maga mögé utasítva, a zsűrinél is elnyerte az aranyérmet.

Összemérték tudásukat német nyelven is a toastmasterek. A népes magyar szurkolócsapat itt Lippner Tamás diadalának örülhetett. Szerves része a Toastmasters klubok kultúrájának, hogy konstruktív ódon adnak visszajelzést a beszélőknek: hazai delegáció éremkollekcióját angol nyelvű beszédértékelésével Hajdu Péter egy bronzmedállal egészítette ki.

2022.10.02 00:49:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Ferencváros korábbi középpályása, a népszerű Dodó szeptember 11-én múlt a 60 éves.

2022.10.01 23:40:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY.Erős Tibor minden idők legjobb magyar Spartathlon-időeredményével ért célba!

2022.09.30 23:51:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Mindez hungarikumhoz méltó szereplés, a dicső múltra emlékeztet, ami önmagában is megsüvegelendő. Az eredményeken túlra tekintve meg aztán különösen, hiszen, úgymond, nincs béke az olajfák alatt, a háttér finoman szólva is ingatag – és nem a versenyzők billentgetik az alapokat.

2022.09.23 16:45:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Megműtötték a világ- és Európa-bajnok vízilabdázót. (x)

pr
2022.09.29 16:16:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tudjuk egyáltalán, ki volt Pósta Sándor? Hogy ki volt az a bajnok(nő), aki dalt írt Szécsi Pálnak?