A duma, az megy! Ki nem találná, miben lettünk Európa legjobbjai

Vágólapra másolva!
2016.05.16. 11:24
null
A magyar csapat: Szűcs László mehet a világbajnokságra, de Hajdu Péter (balra) és Lippner Tamás is örülhetett<br />
Sohasem látott magyar sikerrel ért véget Európa legjobbjainak versenye Temesváron: négy kategóriában osztottak díjakat, a magyar csapat két arany- és egy bronzéremmel zárta a megméretést. És hogy mi volt a „sportág”? Szónoklás. Ebben is jók vagyunk.


Temesváron került megrendezésre a Toastmasters International nyilvános beszélő és beszédértékelő Európa-bajnoksága. 14 ország legkiválóbb szónokai versengtek a helyezésekért két napon keresztül. A győztes kvalifikálta magát az augusztusi washingtoni világbajnokságra.

A világbajnokságra viszont még soha nem jutott ki magyar induló – mostanáig. Amerikában Szűcs László képviselheti hazánkat.

Az International Speech kategóriában 5-7 perces időkeretben kellett előadniuk beszédeiket a versenyzőknek, szabadon választott témában. Közel hatszáz fős szakértő publikum előtt szigorú szabályrendszer szerint folyt a küzdelem a zsűri kegyeiért. Számos egyéb szempont mellett a bírák figyelték a beszéd felépítését, szerkezetét, a hangjátékot, de értékes pontokat lehetett bezsebelni kiváló testbeszéddel vagy vizuális segédeszközök használatával is.

Szűcs pénteken magabiztosan túljutott az elődöntőn, majd szombaton délelőtt újra színpadra lépett angol nyelvű beszédével – a versenyen ez számít a királykategóriának. Szűcsöt óriási tapssal díjazta a közönség előadása végén, majd az esti díjátadó gálán kiderült: mindenkit maga mögé utasítva, a zsűrinél is elnyerte az aranyérmet.

Összemérték tudásukat német nyelven is a toastmasterek. A népes magyar szurkolócsapat itt Lippner Tamás diadalának örülhetett. Szerves része a Toastmasters klubok kultúrájának, hogy konstruktív ódon adnak visszajelzést a beszélőknek: hazai delegáció éremkollekcióját angol nyelvű beszédértékelésével Hajdu Péter egy bronzmedállal egészítette ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik