KLEIN RON 2020.09.13 00:10

Így nehéz lesz – Klein Ron jegyzete

 

Minden napunk úgy indul a Nemzeti Sportnál, hogy átvesszük, melyik sportág melyik mérkőzése marad el azért, mert egy vagy több játékos elkapta a koronavírust – de olykor ezt még délután sem tudjuk, tudják a résztvevők. Nem könnyű így tervezni újságírónak, sportolónak, szurkolónak, ám egy világjárvány alatt, a hozzáférhető vakcina elkészültéig ezek elkerülhetetlen szituációk, általános problémák. Sejthető volt, hogy ha az országos bajnokságok megszervezése állandó nehézségekbe ütközik, akkor a nemzetközi sorozatok mérkőzéseinek megrendezése pláne nem lesz gyerekjáték – főleg úgy, hogy régiónként változik, ki hogyan áll a sporteseményekhez, és szívesen látja-e vendégül az azokra érkezőket.

 
Moszkvai kálvária, a Győr történetének legdrágább repülőútja, elmaradt edzés 

Érdemes elolvasni Bartha Csaba klubelnök beszámolóját arról, hogyan jutottak el a győri kézilabdázók Moszkvába: két hónapja tartó bizonytalanság, törölt járatok, minden idők legdrágább utazása, lehúzás, totális szervezetlenség. A világ egyik leggazdagabb és legprofibb női kézilabda-együttesénél belefért a különgép, így pályára léphetett a CSZKA ellen – viszont mi lesz az alacsonyabb költségvetésű klubokkal, amelyek legfeljebb álmodozhatnak arról, hogy charterjárattal utaznak Oroszországba?

Kellenének alapvető szabályok, feltételek, amelyeket a nemzetközi kupában induló csapatok országai biztosítanak, hiszen a szakszövetségek nem csupán a játékosok és szurkolók érdekében, hanem gazdasági okok miatt, sőt, legfőképp azok miatt ragaszkodnak ahhoz, hogy megrendezzék ezeket a sorozatokat. Ha a jövőben nem csupán a koronavírustesztek eredményei, a köhögés, a nátha, a hőemelkedés miatt kell aggódni – pedig az sem kevés, fordult már vissza itthon is csapatbusz a mérkőzés helyszíne felé tartva... –, de még az egészségesek sem tudnak rendben utazni, játszani, az ellehetetleníti a nem azonos országba tartozó klubok versenyét.

Másik női BL-csapatunk, a Ferencváros szombaton az orosz Rosztovot látta vendégül, amely bezzeg a Facebook-oldalán megjelent képek és beszámolók alapján a legnagyobb békében érkezett meg Magyarországra – inkább az a gondja, hogy nemrégiben kinevezett svéd vezetőedzője nem kapott vízumot Oroszországba, ezért egyelőre nem találkozhat új csapatával.

Mintha nem lenne elég akadály egyébként is...

2021.03.08 22:21:19

Egyéb csapat MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Sokszor eszembe jut, hogy egy-egy valamikor népszerű, jegyzett sportág miért tűnt el, legalábbis a (sport)köztudatból. Okok mindig fellelhetők, ám általánosítani nehéz, hiszen a világ s benne a lehetőségek folyamatosan változnak.

2021.01.07 20:06:06

Egyéb csapat CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ehhez képest a buborékba zárt kosarastornák a béke szigetét jelentik, igaz, arra jóval kevesebb esély kínálkozik, hogy valaha is röhögőgörccsel fenyegető emlékek legyenek belőlük. Most bőven beérnénk csapataink továbbjutásával, no meg a rendezvények vírusmentességével.

2021.01.05 12:45:20

Egyéb csapat BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER

Vívásban, birkózásban és a művészeti versenyben szerezhettünk volna érmet Antwerpenben.

2021.01.02 16:49:51

Egyéb csapat BODNÁR ZALÁN

Az idei gálán Mediaworks-díjat kap a Pólósok pólósa és a két Kézisek kézise.

2020.12.04 17:41:04

Egyéb csapat BODNÁR ZALÁN, L. PAP ISTVÁN, SZELI MÁTYÁS, TÓTH ÁDÁM, BERTA MIHÁLY

Szenvedélyesen játszó futballisták, akiket azonban másfajta szenvedély is a hatalmába kerített.