WTCR: nem változtat a pilótafelállásán a tavalyi győztes

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.18. 15:21
null
Marad a Ehrlacher, Muller, Urrutia, Björk felállás a Lynk & Cónál 2021-ben (Fotó: fiawtcr.com)
A Honda és az Audi után a Lynk ­& Cónál is bejelentették, hogy kik vezetik az autóikat a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es idényében.

 

Harmadik szezonját kezdi meg a Lynk & Co hamarosan a WTCR-ben, de sikerekből eddig sem volt hiány a kínai gyártónál. Bár 2019-ben lemaradtak az egyéni világkupa-győzelemről, az egyik csapatuké, a Cyan Racingé lett az legeredményesebb istállónak járó bajnoki cím. 2020-ban ezt sikerült megvédeniük, ráadásul Yann Ehrlacher révén az egyéni trófeát is elhódították.

A francia versenyző 2021-ben is a nagybátyával, a négyszeres túraautó-világbajnok Yvan Mullerrel alkot egy csapatot a Cyan Racingnél, míg a Lynk & Co másik alakulatánál is marad a Thed Björk, Santiago Urrutia felállás. Előbbi szintén világbajnoknak mondhatja magát, miután elhódította a trófeát a WTCC utolsó szezonjában. Urrutia tavaly az újoncévének vágott neki a WTCR-ben, ami olyannyira jól sikerült a számára, hogy megszerezte az első győzelmét, s a bajnoki tabella 6. helyén zárta az idényt.

Ezzel újabb gyártó és újabb négy versenyző indulása vált biztossá a 2021-es idényben. Az eddigi bejelentések alapján a Honda idén is a Tassi Attila, Tiago Monteiro, Esteban Guerrieri és Néstor Girolami felállással vág neki a szezonnak, az Audinál pedig annyi biztos, hogy a négy autójukból kettőt Nathanaël Berthon és Frédéric Vervisch vezethet 2021-ben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik