BÖRZÖLI BERNADETT 2020.10.10 17:49 Frissítve: 2020.10.10 17:54

WTCR: Michelisz az első sorban, Tassi autót tört a szlovákiai időmérőn

Nathanaël Berthon szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai versenyhétvégéjének időmérőjén. A francia pilóta mellől Michelisz Norbert várhatja a piros lámpák kialvását az első és a harmadik futamon. Tassi Attila számára a Q2 elején ért véget a kvalifikáció a Slovakia Ringen, miután a trükkös kettes kanyarból kijövet megcsúszott, és a Hondájával a szalagkorlátnak csapódott.

Tassi számára a fallal való találkozás után ért véget a kvalifikáció Szlovákiában (Fotó: Twitter)

 

A szabadedzéseken főként az Audi versenyzői domináltak, de (az esélykiegyenlítő rendszereknek köszönhetően) a Cupra és az Alfa Romeo sem tűnt lassúnak a Slovakia Ringen. A Hyundai azonban nehezen kezdte a hétvégét – Michelisz Norbert csak a 15. és a 11. lett a tréningeken.

Szombat délutánra egyébként némi esőt is ígértek a pálya környékére, ám a felhők egyelőre csak ijesztegettek az időmérő első szakaszának a kezdetén. A Q1 elején a Lynk & Co versenyzői kerültek az élre, ám néhány perccel később a második szabadedzés leggyorsabbja, Nathanaël Berthon rakott össze egy újabb erős kört az Audival. Michelisznek is sikerült ekkor javítania, és bejött a harmadik helyre.

Az első tréninget az élen záró Mikel Azconánál technikai probléma jött elő a Q1-ben, így számára igen hamar véget ért a szlovákiai kvalifikáció. Szintén gyenge időmérőt zárt a bajnoki éllovas, Yann Ehrlacher, aki a Q2-be sem jutott tovább. Az első szakaszt Berthon zárta az élen Nicky Catsburg és Jean-Karl Vernay előtt, Michelisz és Tassi Attila is bejutott a Q2-be. Boldizs Bence a 16., Kismarty-Lechner Gábor pedig a 22. pozícióból rajtolhat a vasárnapi futamokon.

A Q2 kezdete után alig néhány perccel lengetni kellett a piros zászlót, miután Tassi Attila a kettes kanyarból kijövet megcsúszott, és nekicsapódott a szalagkorlátnak. A kvalifikáció nagyjából tíz percet állt, az újraindítás után pedig nagyban ment a helyezkedés a kivezető körön, hiszen mindenki próbálta a lehető legjobb pozícióból megkezdeni az utolsó gyors köreit.

Catsburg elsőként ment be a hétvégén 2:10 alá, amikor két perccel a Q2 vége előtt az élre állt. Utána viszont ez többeknek, köztük Michelisznek is sikerült, aki a harmadik pozícióba jött be. Az állás ezután nem változott az élmezőnyben, Catsburgon és Micheliszen kívül Magnus, Berthon és Coronel jutott be a Q3-ba. A tizedik pozícióban Néstor Girolami végzett, ami azt jelenti, hogy a Honda argentin versenyzője indulhat az élről a fordított rajtrácsos második futamon.

Az utolsó szakaszban Magnus teljesítette elsőként a gyors körét, ami 2:10.274-re sikerült. Utána Michelisz következett, aki viszont kissé lesodródott a pályáról a kettes kanyarban, ám így is közel fél másodperccel ment gyorsabb kört Magnusnál. A harmadik próbálkozó Berthon volt, akinek sikerült felülmúlnia Michelisz idejét.

Utánuk Coronel teljesíthette a maga körét, ami viszont csak Magnusénál sikerült jobban. Ezután már csak Catsburg volt hátra, aki viszont sem Berthont, sem Micheliszt nem tudta megelőzni, így csak a harmadik pozícióból várhatja az első és a harmadik versenyt. Michelisz a legjobb hyundaiosként rajtolhat az első sorból.

Folytatás vasárnap 9 órakor az első versennyel! A másik két futamot 12.30-tól és 14.30-tól rendezik a Slovakia Ringen.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
SZLOVÁKIA, 1. SZABADEDZÉS

1. Nathanaël Berthon (francia, Audi)
2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
3. Nicky Catsburg (holland, Hyundai)
4. Tom Coronel (holland, Audi)
5. Gilles Magnus (belga, Audi)
...
12. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
16. Boldizs Bence (magyar, Cupra)
22. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra)

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.

2020.12.21 12:47:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

A magyaroknak kevesebb babér termett a WTCR-ben, Da Costa tarolt az FE-ben – ez történt idén a nemzetközi autósportban!

2020.12.26 15:35:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

„Míg a WTCR és az ETRC is izgalmas versenyeket hozott, a lelátók üresen áztak az őszi esőben...”

2020.11.20 11:16:04

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Kerek évfordulót ünnepel a következő hetekben a Pappas Auto Magyarország. (x)