WTCR: a Lynk & Co az élen, Tassi és Michelisz a top 10-ben az 1. edzésen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2020.11.14. 12:57
null
Santiago Urrutia nyitott az élen a spanyolországi idényzárón (Fotó: DPPI)
Santiago Urrutia bizonyult a leggyorsabbnak a túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi idényzárójának nyitó edzésén. Az uruguayi versenyző mögött a márkatársa és a bajnoki összetetett vezető Yann Ehrlacher végzett, a magyar versenyzők közül Tassi Attila és Michelisz Norbert is az első tízben kezdett.

 

Az aragóniai ködös időjárás kissé átírta a WTCR idényzárójának a programját, s mivel ilyen körülmények között a mentőhelikopter probléma esetén nem szállhatott volna fel, az első szabadedzés két és fél órával a tervezett után vehette csak kezdetét. Viszont amint zöldre váltott a lámpa a bokszutca végén, a versenyzők birtokba is vették a pályát.

A tapadáshiánnyal ezen a hétvégén nemcsak a Formula–1-es mezőny küzd Isztambulban, a WTCR-esek nyitó edzésének az eleje is a viszonyok feltérképezéséről és az azokhoz való alkalmazkodásról szólt. Az első negyedóra elteltével Yvan Muller volt a leggyorsabb, a magyar versenyzők közül a negyedik helyen álló Tassi Attila volt a legelőrébb, Michelisz Norbert a 15. volt.

Néhány perccel később viszont a Hyundai magyar versenyzője sokat javított, és feljött Tassi elé a negyedik pozícióba. 20 perccel az edzés vége előtt a Nicky Catsburgot helyettesítő Mitchell Cheah autóról leszakadt nagyobb elem miatt a teljes pályán lengették a sárga zászlót, de a korlátozás csak néhány percig tartott.

Az utolsó tíz percben Muller visszavette a vezetést az időközben az élrő álló Jean-Karl Vernay-től, később viszont Tassi vette át a vezetést. Az utolsó percekben azonban többen is bejöttek a Honda magyar pilótája elé. Az első helyen végül Santiago Urrutia zárta a tréninget Yann Ehrlacher és Vernay előtt.

Tassi és Michelisz a nyolcadik és a kilencedik helyen végeztek, Boldizs Bence a 15. lett, Kismarty-Lechner Gábor pedig a 21. pozícióban zárta a nyitó edzést.

Folytatás 13.30-tól a második szabadedzéssel!

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
SPANYOLORSZÁG, 1. SZABADEDZÉS
1. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) 2:14.148
2. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) +0.037
3. Jean-Karl Vernay (francia, Alfa Romeo)
4. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) +0.177
5. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) +0.247
...
8. Tassi Attila (magyar, Honda) +0.757
9.
Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.852
...
15. Boldizs Bence (magyar, Cupra) +1.670
21. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra) +4.853

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik