M. B.
2023.02.15 16:48 Frissítve: 2023.02.15 16:58

Sportrádió: Szőke Márk pályát épített, hogy Eb-futamot nyerjen

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Szőke Márk hazai közönség előtt nyert futamot a SuperEnduro Európa-kupában. A magyar motoros a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt Suba Katának a budapesti futamról és az erre való felkészülésről.

Szőke Márk Európa-kupa-futamgyőzelme mögött egy év kemény munkája áll (Fotó: Szőke Márk Facebook)

 

Egy éve, amikor a sztárokat nézte a nézőtérről, Szőke Márk elhatározta, hogy idén februárban már az ő hátát fogja nézni a nemzetközi mezőny. Saját maga épített egy házi pályát Gyálon, hogy ott lehessen a dobogón.

„Olyan betonelemeket, köveket hoztam oda, amelyeken egy éven keresztül gyakoroltam, csak így tudtam fejlődni. Amikor elkezdtem, az emberek nagy százaléka mondta, úgysem sikerül, de a kitartásomnak köszönhetően nem így lett. Az utolsó két ugratón tudtam előzni, és kirázott a hideg a motoron, mert Gyálon mindig azon gondolkodtam, ilyen lehet egy győztes befutó. Fejben és fizikailag is ott voltam, és elhittem, hogy nekem ez menni fog” – mondta a felkészülésről Szőke Márk, aki 9000 ember előtt lett futamgyőztes a Papp László Sportarénában.

„Az első futam olyan stresszes volt, amikor megláttam ezt a sok embert, és nem is sikerült olyan jól. A másodikban, amikor beálltam a rajtba, megállt a világ, lenyugodtam. Csont utolsóként indultam, és csak lavíroztam, csináltam, mentem, és nem akadtam el. Az utolsó kör előtt a mátrixban előztem meg a másodikat, és csak mondtam magamban csináld, csináld. Majd az utolsó körben, az utolsó kanyarban tettem rá a gázt, és mintha a közönség lett volna a gázkarom, s amikor előztem, úgy álltak fel, és éljeneztek. Azt hittem, ez a pillanat tovább fog tartani, furcsa, hogy az ember ezért motorozik több ezer órát, és az ünneplés meg pár perc alatt elillan, de mégis megéri ezért csinálni. Sokáig nem vettem le a sisakot, nem akartam, hogy lássák, hogy sírok” – nyilatkozta a friss futamgyőztes.

A TELJES BESZÉLGETÉS ITT HALLGATHATÓ MEG!

2023.02.10 23:11:48

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Jelenleg a Ferencváros és a válogatott sikerei tartják az ernyőt az egyébként még messze nem hatékony magyar modell fölé. A győzelmet nyilván nem kell megmagyarázni, s minket, szurkolókat ez érdekel igazán, de ha hosszabb távon nem szilárdul meg az alap, akkor prognosztizálható a ciklikusság: egyszer fent, egyszer lent.

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.