Ralikrossz Eb: jó tempót diktálnak a magyarok

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2022.05.21. 18:37
null
Kárai Tamásnak jó esélye van az A-döntőbe jutásra (Fotó: Máté Zsolt)
Címkék
Remek tempót diktáltak a magyar versenyzők a ralikrossz Európa-bajnokság idénynyitó, nyirádi futamán, amelyen két előfutamot tartottak meg szombaton.

 

Klasszikus. Ezt a jelzőt használják leggyakrabban az Eb-menők a nyirádi arénával kapcsolatban – és közben fülig ér a szájuk. Kevés európai pályán van ma már ennyi murva (majdnem a pálya fele), és a versenyzők imádják, hogy lehet egy kicsit szabadabban autózni rajta, ugyanakkor egyáltalán nem lassú, sőt...

Szombaton két előfutamot tartottak meg (három alapján alakul ki a döntők mezőnye), s az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy a magyar versenyzők közül az autókrosszban háromszoros Európa-bajnok Kárai Tamásnak, Koncseg Zoltánnak és Kiss Lászlónak van meg a tempója ahhoz az RX1-es kategóriában, hogy felvegye a versenyt a menőkkel, sőt, akár az A-döntőbe jutásra pályázzon.

Érdekesség, hogy Koncsegnek ez az első Eb-futama, ehhez képest a második előfutamon másodikként ért célba, és optimizmusra ad okot, hogy az autója saját bevallása szerint is tökéletes. Kiss Lászlónak is van egy előfutam-második helye, remek csatákat vívott. „Imádom ezt a pályát, mindig is szerettem a környezet, a nézők miatt – fantasztikus itt versenyezni” – mondta Kiss.

Ami Kárai Tamást illeti, ő „megkóstolta” a saját pályája falát is, miután Janis Baumanisszal ütközött a második előfutamban. Pedig elsőként rajtolt el, de azután a poros külső íven egy „kis kontakt” után a falban kötött ki. „A kár nem jelentős, vasárnapra megjavítjuk az autót” – mondta, az autójára nézve, amelynek hiányzott az ajtaja.

A verseny vasárnap a harmadik előfutamokkal és a döntőkkel folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik