T. A. 2021.10.22 22:21 Frissítve: 2021.10.22 22:54

Rali: Griazsin volt a leggyorsabb a szuperspeciálon, Herczig a legjobb magyar

A Rally Hungary látványos rajtceremóniával és körgyorsaságival kezdődött – Európa legjobb versenyzői bemelegítettek a hétvégére.

Kezdetét vette a Rally Hungary (Fotó: Dodo Ferenc)

 

Nyikolaj Griazsinnak jó napja volt pénteken: előbb megnyerte a kvalifikációs szakaszt (és utóbb kiválasztotta az egyes rajtpozíciót szombatra), majd nagy közönségsikert aratott a Nyíregyháza főterén megtartott ünnepélyes rajtceremónián, este pedig a leggyorsabb volt az elképesztően látványos rabócsiringi szuperspeciálon.

Az Európa-bajnoki dobogóért harcban álló versenyző különleges autófestéssel készült a hétvégére: mindenki arcmását felragasztotta a Volkswagenjére, aki segített neki abban, hogy összeálljon az idei versenyszezonja, és büszkeség, hogy a csapat-koordinátora magyar, így Pergel Virág fotója is helyet kapott a versenygépen.

A rajtceremónia és a máriapócsi első szakasz egyébként egyaránt rendkívül látványos volt: méltó kezdése a magyar Európa-bajnoki futamnak, amelyen szombaton hat, vasárnap hét gyorsasági szakaszt tartanak. A „tánc” tehát csak szombaton kezdődik, de a bemelegítés megvolt.

Érdekesség, hogy a mindössze egy tizedmásodperc volt a különbség a szuperspeciált megnyerő Griazsin és a második helyen végző Miko Marczyk között (ők ketten egyébként harcban állnak az év végi dobogós helyekért), miközben a legjobb magyar a hetedik időeredményt autózó Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős lett. A négyszeres abszolút magyar bajnok pilótának nem volt gondmentes délutánja: a technika ördöge egy kicsit megtréfálta a kvalifikációs szakaszon aminek következtében viszonylag hátul választhatott rajthelyet, ám szerencsére ez nem jelent semmit. A Škoda az esti szakaszra újra rendben volt, úgyhogy Herczig készen áll a csatára. Neki is esélye van egyébként az év végi dobogóra, így egészen biztosan állni fog a gázon az első méterektől kezdve.

(Fotó: MGR Images)
2021.11.25 23:34:46

Egyéb autó-motor MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Valentino Rossi egy generációban változtatta meg a motorozáshoz való hozzáállást, sokakat függővé tett, emiatt az iparágban senki sem lehet eléggé hálás neki. Nem szívesen beszélt, sokkal inkább versenyzett és cselekedett, hogy fő küldetését teljesítse. Nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy neki kell megmutatnia, a mezőnyben nem a gép, hanem az ember jelenti a legnagyobb különbséget.

2021.11.11 18:29:30

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A háromszoros Európa-bajnok a technikai kihívást szereti leginkább a kamionsportban.

2021.10.06 14:19:17

Egyéb autó-motor MTI/K. B.

A csapatfőnök szerint ideális felállást jelent nekik a tapasztalat és a fiatalság kombinációja.

2021.08.28 08:45:13

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Pure ETCR egyetlen magyar versenyzőjével megpróbáljuk egy kicsit bemutatni az autót.

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.