T. A. 2021.10.22 22:21 Frissítve: 2021.10.22 22:54

Rali: Griazsin volt a leggyorsabb a szuperspeciálon, Herczig a legjobb magyar

A Rally Hungary látványos rajtceremóniával és körgyorsaságival kezdődött – Európa legjobb versenyzői bemelegítettek a hétvégére.

Kezdetét vette a Rally Hungary (Fotó: Dodo Ferenc)

 

Nyikolaj Griazsinnak jó napja volt pénteken: előbb megnyerte a kvalifikációs szakaszt (és utóbb kiválasztotta az egyes rajtpozíciót szombatra), majd nagy közönségsikert aratott a Nyíregyháza főterén megtartott ünnepélyes rajtceremónián, este pedig a leggyorsabb volt az elképesztően látványos rabócsiringi szuperspeciálon.

Az Európa-bajnoki dobogóért harcban álló versenyző különleges autófestéssel készült a hétvégére: mindenki arcmását felragasztotta a Volkswagenjére, aki segített neki abban, hogy összeálljon az idei versenyszezonja, és büszkeség, hogy a csapat-koordinátora magyar, így Pergel Virág fotója is helyet kapott a versenygépen.

A rajtceremónia és a máriapócsi első szakasz egyébként egyaránt rendkívül látványos volt: méltó kezdése a magyar Európa-bajnoki futamnak, amelyen szombaton hat, vasárnap hét gyorsasági szakaszt tartanak. A „tánc” tehát csak szombaton kezdődik, de a bemelegítés megvolt.

Érdekesség, hogy a mindössze egy tizedmásodperc volt a különbség a szuperspeciált megnyerő Griazsin és a második helyen végző Miko Marczyk között (ők ketten egyébként harcban állnak az év végi dobogós helyekért), miközben a legjobb magyar a hetedik időeredményt autózó Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős lett. A négyszeres abszolút magyar bajnok pilótának nem volt gondmentes délutánja: a technika ördöge egy kicsit megtréfálta a kvalifikációs szakaszon aminek következtében viszonylag hátul választhatott rajthelyet, ám szerencsére ez nem jelent semmit. A Škoda az esti szakaszra újra rendben volt, úgyhogy Herczig készen áll a csatára. Neki is esélye van egyébként az év végi dobogóra, így egészen biztosan állni fog a gázon az első méterektől kezdve.

(Fotó: MGR Images)
2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)