„Névtelen” portugál tréfálta meg Vettelt és Loeböt

Vágólapra másolva!
2010.11.28. 17:28
null
Albuquerque felszabadultan ünnepli győzelmét (Fotó: Reuters)
Hatalmas meglepetésre a portugál Filipe Albuquerque nyerte meg a düsseldorfi Bajnokok Tornája egyéni versenyét, miután a döntőben gyorsabbnak bizonyult a háromszoros győztes, hétszeres rali-világbajnok Sébastien Loebnél.

A 25 éves Albuquerque pályafutása során az A1GP-sorozatban és a GP2-ben versenyzett, és a selejtezőkben kezdte a vasárnapi viadalt. Az előfutamok mindegyikét megnyerte, a negyeddöntőben pedig honfitársánál, Alvaro Parenténél bizonyult jobbnak.

A négy között a regnáló Formula–1-es világbajnok, Sebastian Vettel következett, és az első kört követően úgy tűnt, hogy a hazai közönség kedvence jut a fináléba, azonban Albuquerque ledolgozta hátrányát, és végül egy tizeddel gyorsabbnak bizonyult Vettelnél.

A fiatal portugál a döntőben pedig megakadályozta, hogy Loeb negyedik győzelmét arassa a viadalon, és hatalmas meglepetésre megnyerte a düsseldorfi versenyt.

A németek másik nagy kedvence, Michael Schumacher már a negyeddöntőben kiesett, a hétszeres F1-es világbajnokot jó barátja, Vettel búcsúztatta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik