KOVÁCS NIKOLETT 2020.08.22 14:27 Frissítve: 2020.08.22 15:00

Moto3: Masiát kizárták az időmérő edzés fő szakaszából

A gyorsaságimotoros-vb Stájer Nagydíján a Moto3-as kategóriában az időmérő első szakaszát megnyerő spanyol Jaume Masiát felelőtlen motorozásért kizárták a fő szakaszból.

 

Masiát kizárták az időmérő fő szakaszából (Fotó: motogp.com)

Egy autó- vagy motorversenyen elkerülhetetlen a technikai hiba, a bukás és az is, hogy egy versenyző meggondolatlanul viselkedjen. A világbajnokságokon talán kisebb arányban fordulnak elő bizonyos esetek, mint egy alacsonyabb szintű bajnokságban, amelyben több kategória is versenyez, így nagyobb az esély arra, hogy valami történjen.

Az idei világbajnokság az áltagosnál több izgalmat és véleményes esetet nyújtott eddig, talán a nagyon sűrű menetrend és a pilótákra nehezedő nyomás miatt is.

A mai nap attrakcióját Jaume Masiá mutatta be, aki a Moto3-as időmérő Q1-es szakaszának végén bukott a 6-os kanyarban. Az esést nem mutatták teljes egészében, az első kameraképen a spanyol már kesztyű nélkül látható, mintha mindkettő leesett volna róla az esés során…

Az igazi dráma ezután következett, Masiá kesztyű nélkül, idomok nélkül, egy nagy valószínűséggel sérült motoron visszaindult a bokszba, a motor pedig olajat kezdett folyatni magából a 8-astól a 10-es kanyaron át végig a bokszig, amin két pilóta, Andrea Migno és Davide Pizzoli is bukott a levezető körén.

Huszonöt perc pályatakarítás és csúszás után folytatódhatott a program a Q2-vel, de már Masiá nélkül, aki ugyan megnyerte a Q1-et és továbbjutott, de felelőtlen motorozásért kizárták őt az időmérő fő szakaszából.

Elmondhatjuk tehát, hogy a felügyelő testület meghallotta az elmúlt napok kritikáit, gyorsan és keményen reagált az esetre.

 

 

Az időmérőt Gabriel Rodrigo nyerte Raúl Fernández és Szuzuki Tacuki előtt.

 

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.