Formula–E: Wehrlein nyert Indonéziában, és visszazárkózott a bajnokságban

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.06.03. 11:01
null
Wehrlein a harmadik rajkockát váltotta a dobogó felső fokára (Fotó: DPPI)
Pascal Wehrlein aratott győzelmet a Formula–E indonéziai hétvégéjének első versenyén. Mögötte Jake Dennis és Maximilian Günther szelte át a célvonalat, míg az első ötöst Stoffel Vandoorne és Jean-Éric Vergne egészítette ki. 

 

 

Maximilian Günther pályafutása során először szerezte meg a pole pozíciót az időmérőn, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását az első indonéziai versenyen. Mellőle Jake Dennis rugaszkodhatott el, míg a második sorban az egyéni összetettben a második pozíciót elfoglaló Pascal Wehrlein és Jean-Éric Vergne foglalhatott helyet. A vb-éllovas Nick Cassidy a tizedik rajtkockából indulhatott.

Günther jól jött el, és sikerült megtartania a vezetést, mögé Wehrlein zárkózott fel, majd Vandoorne, Dennis és Vergne sorrendben érkezett az első ötös, míg Cassidy két helyet javítva nyolcadikként kezdhette meg a második kört.

 

Wehrlein rövidesen offenzívát indított Günther ellen, és a harmadik körben az élre állt, igaz, nem sokkal később több pilótatárshoz hasonlóan ő is felvette a támadó üzemmódot, ráadásul egymás után kétszer, ami azt jelentette, Günther visszavette a vezetést, míg a honfitárs a harmadik helyre esett vissza Vandoorne mögé.

 

Mire az élmezőnyből mindenki aktiválta az üzemmódot, újra Wehrlein állt az élen, mögötte Günther, Vandoorne, Mitch Evans és Vergne alkotta az első ötöst, míg a vb-éllovas Cassidy már a hatodik pozícióban haladt. Az új-zélandi hamarosan támadta Vergne-t is, azonban az egyik próbálkozás alkalmával összeért a két kocsi. Noha mindkét versenyző megúszta az esetet, súlyos másodperceket vesztettek.

 

Cassidyvel ellentétben Dennisnek sikerült az előrelépés, a brit Vandoornét és Günthert is maga mögé utasította, és feljött a második helyre. Wehrlein tíz körrel a vége előtt egy másodperccel vezetett, de Dennis nem engedte el, folyamatosan csökkentette a hátrányát, és szorosan tapadt a Porschéra.

A brit ugyanakkor nem igazán került előzési pozícióba, s helyzetét tovább rontotta, hogy az első szektorban sárga zászlós jelzés lépett érvénybe, miután Bird kiütötte Evanst. Wehrlein végül 477 ezreddel szelte át Dennis előtt a célvonalat, harmadikként Günther látta meg a kockás zászlót, majd Vandoorne és Vergne érkezett az első ötösben.

A hatodik Mortara lett, míg az első tízes sorát Cassidy, António Félix da Costa, Frijns és Jake Hughes egészítette ki.

Wehrlein a győzelmével két pontra megközelítette a tabellát továbbra is vezető Cassidy mögött.

Folytatás vasárnap 5 óra 40 perckor a második időmérővel.

A világbajnokság élmezőnye 10 futam után: 1. Nick Cassidy (új-zélandi, Envision) 128 pont, 2. Pascal Wehrlein (német, Porsche) 126, 3. Jake Dennis (brit, Andretti) 114, 4. Jean-Éric Vergne (francia, DS Penske)97, 5. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) 94, 6. António Félix da Costa (portugál, Porsche) 72, 7. Sam Bird (brit, Jaguar) 62

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik