Formula–E: Evans szerezte meg a pole-t a monacói időmérőn

Vágólapra másolva!
2022.04.30. 12:09
null
Mitch Evans indulhat az élről az idény hatodik versenyén (Fotó: DPPI)
Mitch Evans szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E 2022-es kiírásának monacói fordulóján. Mögötte Pascal Wehrlein és Jean-Éric Vergne következett, míg az első ötös sorát Stoffel Vandoorne és Lucas di Grassi egészítette ki.

A római dupla után Monacóban folytatódott a Formula–E 2022-es kiírása, az első szabadedzésen Nyck de Vries 1:31.154-es idővel zárt az élen Nyck Cassidy és Edoardo Mortara előtt, míg a másodikon António Félix da Costa bizonyult a leggyorsabbnak Mitch Evans és Robin Frijns előtt. Az összetett vezető Jean-Éric Vergne negyedik hellyel hangolt az időmérőre.

A mezőnyt ezúttal is két részre osztották a bajnokság aktuális állásának megfelelően: az A-csoportból négy korábbi Formula–1-es pilóta, Stoffel Vandoorne, Pascal Werhlein, Vergne, valamint Lucas di Grassi jutott tovább, míg a B-csoportból Evans, De Vries, André Lotterer és Robin Frijns ment tovább.

A negyeddöntőben elsőként Frijns és Vandoorne csapott össze egymással, kettejük párharcában a belga kerekedett felül. Másodikként Lotterer és Wehrlein mérkőzött meg, közülük utóbbi bizonyult leggyorsabbnak. Ezután Vergne és De Vries következett, a csata a francia sikerét hozta, majd végül Di Grassi és Evans hajthatott pályára, a párbajt a Jaguár új.zélandi pilótája nyerte.

Az elődöntő először Vandoorne és Wehrlein, majd Vergne és Evans harcát hozta, előbbi összecsapásból Wehrlein, míg az utóbbiból Evans került ki győztesen, így ők ketten vívhattak a pole pozícióért.

A döntőben Evans 1:29.839-es körrel sajátította ki az első rajtkockát. Mellőle tehát Wehrlein várhatja a piros lámpák kialvását, míg a második sorból Vergne és Vandoorne rugaszkodhat el.

Az első tízes sorát Di Grassi, Lotterer, Frijns, De Vries, Oliver Rowland és Da Costa egészíti ki.

Folytatás 15 órakor a versennyel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik