H. L. 2022.07.31 18:24 Frissítve: 2022.07.31 18:30

Formula–E: Di Grassi győzelme a második londoni versenyen

Lucas di Grassi aratott győzelmet a Formula–E londoni versenyhétvégéjének második futamán. Másodikként a pole-ból induló Jake Dennis látta meg a kockás zászlót, míg az első ötöst Nyck De Vries, Stoffel Vandoorne és António Félix da Costa egészítette ki.

Di Grassi nyert a második londoni versenyen (Fotó: DPPI)

 

 

Jake Dennis a szombati pole pozíció és győzelem után vasárnap sem talált legyőzőre a kvalifikáción, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását a második londoni versenyen is. Mellőle Lucas di Grassi rugaszkodhatott el, míg a második sorban Antonio Giovinazzi és António Félix da Costa foglalhatott helyet. A vb-éllovas Stoffel Vandoorne a 13. pozícióból várhatta a startot.

Dennis jól jött el, sikerült megtartania a vezetést Di Grassi és Giovinazzi előtt, míg hátrébb Oliver Rowland és Oliver Askew ért össze, miközben Vandoorne egy helyet javítva feljött a tizenkettedik helyre. Nem sokkal később Jean-Éric Vergne alatt adta meg magát az autó, aminek következményeként pályára hajtott a biztonsági autó is.

A verseny az ötödik körben folytatódhatott, s elsőként De Vries használta el a támadó módját, míg az élen továbbra is Dennis állt Di Grassi előtt. A két versenyző nagy taktikai harcot vívott egymással egészen a futam végéig, kettejük párharcában a brazil versenyző kerekedett felül, és elsőként szelte át a célvonalat.

Harmadikként De Vries látta meg a kockás zászlót, míg Vandoorne egészen a negyedik pozícióig tört előre, amivel nagyon közel került a bajnoki címhez. Az ötödik Da Costa lett, majd Sébastien Buemi, Robin Frijns, Sam Bird, Sérgio Sette Camara és Pascal Wehrlein zárta az első tízes sorát.

Folytatás augusztus 13–14-én Szöulban.

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)