H. L. 2022.07.30 17:07 Frissítve: 2022.07.30 17:16

Formula–E: Dennis nyert az első londoni versenyen

Jake Dennis aratott győzelmet a Formula–E londoni versenyhétvégéjének első futamán. Mögötte a Mercedes kettőse, Stroffel Vandoorne és Nyck de Vries szelte át a célvonalat, míg az első ötös sorát Nick Cassidy és Oliver Askew tette teljessé.

Dennis győzelemre váltotta a pole-t (Fotó: DPPI)

 

Jake Dennis szerezte meg a pole pozíciót a szombati időmérőn, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását Londonban. Mellőle Stoffel Vandoorne rugaszkodhatott el, míg a második sorban Nyck de Vries és Sérgio Sette Camara foglalhatott helyet.

Dennis jól kapta el a rajtot, sikerült megtartania a vezetést a Mercedes párosa előtt, míg hátrébb Sam Bird és Edoardo Mortara ütközött, ami előbbi számára a versenye végét jelentette, míg utóbbi visszaesett a mezőny végére. Noha Dennis nem tudta leszakítani Vandoornét, Sette Camarának sikerült megelőznie De Vriest, aminek révén fellépett a harmadik helyre.

Az első támadómódok felvétele után Dennis maradt az élen, mögötte változatlanul Vandoorne érkezett, Sette Camara és De Vries újabb összecsapásából azonban ezúttal a holland került ki győztesen, így visszavette a harmadik pozíciót.

Bár Dennis sokáig nem igazán tudta egy másodperc felé emelni az előnyét Vandoorne előtt, a belga nem került előzési pozícióba. Az első kettőst több mint négy szekundumos lemaradással De Vries követte, miközben Sette Camara több pozíciót is bukva a nyolcadik helyre esett hátra. Negyedikként Nick Cassidy következett, az első ötöst Oliver Askew tette teljessé. Hátrébb Robin Frijns gyűjtött be 5 másodperces időbüntetést, miután az André Lotterer elleni csatában bemozdult féktávon.

Dennis a folytatásban sem engedte ki a kezéből az első helyet, s megnyerte a versenyt a Mercedes párosa, Vandoorne és De Vries előtt. Mögöttük Cassidy és Askew szelte át a célvonalat, míg az első tízest António Félix de Costa, Maximilian Günther, Lucas di Grassi és Pascal Wehrlein tette teljessé.

Folytatás vasárnap 11 óra 40 perckor a második időmérővel.

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)