Formula E: Cassidy először a pole-ban a római második időmérőn

Vágólapra másolva!
2021.04.11. 10:09
null
Cassidy szerezte meg a super pole-t a változó körülmények között rendezett időmérőn (Fotó: DPPI)
Formula E-s pályafutása során először szerezte meg a pole pozíciót Nick Cassidy. A római versenyhétvége második időmérőjén – amely igencsak nedves pályán vette kezdetét – a Virgin új-zélandi versenyzője mögött Norman Nato (Venturi) és Pascal Wehrlein (Porsche) végzett.

 

A harmadik szabadedzéssel folytatódott a római versenyhétvége programja. A mezőny nem éppen a megszokott körülmények között gyakorolhatott, ugyanis a tréninget korán reggel, hűvösebb időben rendezték. Az élen végül Nick Cassidy zárta az utolsó gyakorlást, mögötte Maximilian Günther és a szombati nap nagy vesztese, Stoffel Vandoorne végzett a tréningen.

Az időmérőre kissé melegedhetett volna a levegő és az aszfalt is, ehelyett a kvalifikációt igen nedves pályán rendezték. Az első csoportokban így a köridők még 2:00 kívül alakultak, de akik később hajthattak a pályára, már több másodperccel jobb időket értek el.


Ennek megfelelően többen az utolsó csoportban próbálkozók közül szállhattak harcba a super pole-ért. Az élen Norman Nato végzett, rajta kívül Nick Cassidy, Maximilian Günther, Alexander Sims, Pascal Wehrlein és Stoffel Vandoorne teljesíthetett egy-egy minél gyorsabb kört a rajtelsőség elhódításáért.

Először Vandoorne próbálkozhatott, de az őt követő Wehrlein ideje már közel két másodperccel jobb volt. Ezzel szemben utánuk Sims egyikőjük idején sem tudott faragni. Negyedikként Günther következett, aki csak Simsnél bizonyult gyorsabbnak. Cassidy azonban az 1:52.011-es körével mindenkit maga mögé utasított a listán, és csupán az utolsóként próbálkozó Nato foszthatta volna meg a pole pozíciótól.

Erre azonban nem került sor, így a Formula E-s karrierje során először a Virgin új-zélandi versenyzője vághat neki az első helyről a római második futamnak, amely 12.30-kor veszi kezdetét.


FORMULA E
RÓMA, MÁSODIK IDŐMÉRŐ
1. Nick Cassidy (új-zélandi, Virgin) 1:52.011
2. Norman Nato (francia, Venturi) +0.332
3. Pascal Wehrlein (német, Porsche) +0.619
4. Stoffel Vandoorne (belga, Mercedes) +2.348
5. Maximilian Günther (német, BMW) +2.690

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik