Dakar: Loeb nagyon rákapcsolt, Kovács Miklósék bizonyítottak

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 16:17
null
Kovács Miklósék bizonyítják, hogy helyük van a Dakaron (Fotó: Qualisport Racing)
Sébastien Loeb magasabb fokozatba kapcsolt, Kovács Miklós bizonyítja, hogy helye van a Dakar-mezőnyben, és sajnos történt egy halálos gázolás is, amely miatt a kamionos éllovas Ales Loprais kiállt a versenyből.



Sorozatban harmadik szakaszgyőzelmét aratta Sébastien Loeb a Dakar ralin, és bár az autós éllovas Nasszer al-Attijah mögött jelentős a hátránya, jó úton halad afelé, hogy harcba szálljon az összetett második helyért. Ez az első néhány napban elszenvedett hátrány ismeretében valóságos csoda, és a Dakar sokszínűségét mutatja.

Kis lépés az emberiségnek, de hatalmas ugrás a Dakar-mezőnynek. Ezzel a felütéssel lépett (inkább száguldott) be a mezőny az úgynevezett „üres negyedbe”, ahol sivatagon kívül semmi, de semmi nincs.
Ide már nem jutott el a kamionos kategóriában eddig vezető Ales Loprais a táborban tudta meg, hogy kedden balesetet okozott (a videók tanulsága szerint egy dűne mögött sodort el egy nézőt, amit aligha láthatott), s ez egy olasz szurkoló halálát okozta. A versenyző felvette a kapcsolatot a hatóságokkal az ilyenkor szokásos vizsgálatok miatt, így nem rajtolhatott el a szerdai szakaszon.

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László kamionos trió, amely kedden három kihagyott szakasz után visszaállt a versenybe, ezen a napon a 15. helyen végzett, és most sajnálhatja csak igazán a múlt heti motorgondot, mert látszik, hogy igenis helye van a mezőnyben!

45. DAKAR RALI
Az állás a 10. szakasz (Harad–Sajbah, össztáv: 624 km, ebből szelektív szakasz: 114 km) után. Motorosok:
1. Kevin Benavides (argentin, KTM) 35:46:06, 2. Howes (amerikai, Husqvarna) 1:29 perc hátrány, 3. Price (ausztrál, KTM) 2:10 p h., ...30. Gyenes Emánuel (romániai) 6:29:32 óra h., ....92. Saghmeister Gábor (szerbiai, KTM) 29:28:28 ó h.
Autósok: 1. Nasszer al-Attijah, Mathieu Baumel (katari, francia, Toyota Hilux) 36:13:37, 2. Moraes, Gottschalk (brazil, német, Toyota Hilux) 1:21:34 ó h., 3. Loeb, Lurquin (francia, belga, BRX Hunter) 1:37:23 ó h.
Kamionosok: 1. Janus Van Kasteren, Darek Rodewald, Marcel Snijders (holland, lengyel, holland, Iveco) 43:00:51, 2. Vandenbrink, Mouw, Kofman (holland, Iveco) 22:41 p h., 3. Macik, Tomasek, Svanda (cseh, Iveco) 51:07 p h., ...20. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (magyar, Scania) 117:29:49 ó h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik