Autósport: a DTM-ben folytathatja az F1-ből kiszorult pilóta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.13. 13:53
null
Szirotkinnak anyagi okok miatt kellett távoznia a Williamstől (Fotó: AFP)
Az Audi DTM-es autóját tesztelhette Szergej Szirotkin a héten, tovább erősítve ezzel azokat a pletykákat, melyek szerint a német túraautó-bajnokságban folytathatja pályafutását az idén még a Formula–1-ben versenyző orosz.

 

Többéves teszt- és tartalékversenyzői szerep után 2018-ban debütálhatott a Formula–1-ben Szergej Szirotkin, ám az F1-es álom nem tartott sokáig a 23 éves orosz számára. Újoncéve után csapata, a Williams nem hosszabbított szerződést vele, és mivel más alakulattal sem sikerült megegyeznie, távoznia kellett a királykategóriából.

Elképzelhető viszont, hogy Szirotkin nem marad versenyzői ülés nélkül a 2019-es idényre, ugyanis részt vehetett a hét elején tartott DTM-es teszten Jerezben. Az orosz versenyző öt másik újonccal és a német túraautó-bajnokságot már jól ismerő Jamie Greennel együtt tesztelhette az Audi autóját, mely során állítólag lenyűgözte a márka DTM-es projektjét vezető Andreas Roost.

A napokban egyébként az is kiderült, hogy miért kellett Szirotkinnak távoznia a Williamstől. Támogatója, az SMP Racing ugyanis nem tudott megegyeznie az istállóval az anyagi kérdésekről. Az SMP szerette volna csökkenteni a szponzoráció összegét – főként a Williams igencsak gyenge idei teljesítménye miatt –, amibe a britek nem mentek bele, és a két fél végül nem jutott konszenzusra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik