Harminc fiatal sportoló részesült ösztöndíj-támogatásban

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.28. 21:16
Szalay-Berzeviczy Attila és Molnár Irina (Fotó: Koncz Márton)
A kuratóriumi ülésen a pénzügyi stratégia, a 2023-as beszámoló és az ösztöndíjasok ismertetése mellett Molnár Irina, a Nemzeti Sportot kiadó gazdasági társaság ügyvezetője újabb együttműködési megállapodást írt alá a BOM elnökével.

 

Kedd délután rendezték a BOM (Budapesti Olimpiáért Mozgalom) a Magyar Sportért Alapítvány aktuális kuratóriumi ülését a Testnevelési Egyetemen, amelyen Schmidt Ádám személyében most először vett részt rajta az aktuális sportért felelős államtitkár. „Idén tizenkilenc éves az alapítvány, reméljük, hogy jövőre a budapesti olimpia ügye ismét érdemi diskurzusra ad okot” – fogalmazott Szalay-Berzeviczy Attila, a kuratórium elnöke. Az alapítvány egyébként 50 millió forintos bevétellel gazdálkodott 2023-ban, ebből az eredmény 20 millió forint volt, jelenleg pedig 65 sportoló ösztöndíjprogramját finanszírozza.

„Azért is jöttem el, hogy igazoljam, az alapítvány számíthat a sportirányításra. Ha bármilyen platformon tudjuk segíteni a munkát, az természetesen segítünk” – mondta Schmidt Ádám.
Szalay-Berzeviczy kiemelte, annak ellenére, hogy sem állami, sem pedig az Európai Unióból származó forrásokkal nem dolgozik az alapítvány, fontosnak tartják az átláthatóság szempontjából a KPMG és a PWC szakmai véleményét.

Az inflációs környezet és a hosszú távú forintgyengülés miatt Szalay-Berzeviczy felvetette, hogy az eddigi, száz százalékban forint alapú befektetések helyett a jövőben részben rugalmasabb eszközpolitikát folytathasson az alapítvány. A Concorde képviselője, Samu János vezérigazgató-helyettes úgy fogalmazott, meglátása szerint érdemes a portfólióban devizát tartani, hiszen forintleértékelés esetén védelmet nyújthat a diverzitás. Az ülésen részt vevők megszavazták, hogy a tartós eszközállományban nagyobb szabadsága lehessen az alapítványnak, így nem csak forintalapon gazdálkodhat majd adott esetben.

Molnár Irina, a Nemzeti Sportot kiadó gazdasági társaság ügyvezetője támogatásáról biztosította a kuratórium elnökét és a tagokat. Hivatalos, az együttműködésre vonatkozó dokumentumot is aláírt a két fél, Molnár és Szalay-Berzeviczy.

A ceremoniális rész, vagyis az ösztöndíjátadó zárta az eseményt. Ebben az évben volt a legtöbb pályázat, 30 fiatal sportolót választottak ki a sport- és a tanulmányi eredmények, illetve a képviselt sportág függvényében, az ülésen 19 sportoló vette át személyesen ösztöndíját. Többek között Késely Ajna úszó, Érdi Mária vitorlázó és Pigniczki Fanni rg-s is a kiválasztottak között van.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik