Asztalitenisz: Póta Georgina nem bírt az első helyen kiemelt dél-koreaival

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 19:28
Póta Georgina két parádés győzelem után emberére akadt, az első helyen kiemelt dél-koreai a negyeddöntőben megállította (Fotó: WTT)
A Havirovban zajló WTT-verseny női egyes negyeddöntőjében Póta Georgina 1:0-s vezetés után 3:1-re kikapott az első helyen kiemelt dél-koreai Szun Hjo Vontól, ezzel a mieink számára befejeződött a torna.

 

A WTT-sorozat havirovi állomásának kedd esti programjában a mieink részéről már csak Póta Georgina (világranglista-70.) volt érdekelt. Kétszeres Európa-bajnokunk a legjobb nyolcig vezető úton előbb a francia Audrey Zarifot (102.), majd az indiai Yashaswini Ghorpadet (99.) búcsúztatta úgy, hogy mindkét mérkőzésen 0:2-ről fordítva nyert 3:2-re, ráadásul mindkét ellenfelének volt meccslabdája, a franciának öt, az indiainak pedig egy.

A negyeddöntő a 39 esztendős Pótának a korábbiaknál jóval nagyobb kihívást jelentett, ugyanis ezúttal az első helyen kiemelt dél-koreai Szun Hjo Von (33.) állt az asztal túloldalán. Klasszisunk nagyszerűen kezdett, a végig kiegyenlített első játszmát megnyerte, az ázsiai azonban idővel ráérzett, mi lehet Póta játékának az ellenszere, s a következő két szettben inkább az ő akarata érvényesült. A dél-koreai 2:1-es előnyénél a negyedik etapban Póta 6:2-re elhúzott, ám Szunnak erre is volt válasza s végül 3:1-re megnyerte az összecsapást. Az olimpiai kvótáért versenyben lévő Póta tehát nem jutott be a legjobb négy közé, de így is értékes pontokat szerzett a Párizs felé vezető úton.

WTT-SOROZAT, FEEDER, HAVIROV
Nők. Egyes. Negyeddöntő
Szun Hjo Von (dél-koreai)–Póta Georgina 3:1 (–12, 7, 9, 9)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik