Asztalitenisz: Szőcs Bernadette simán bevitte a nyolcaddöntőbe Romániát

SZŰCS MIKLÓS (Puszan)SZŰCS MIKLÓS (Puszan)
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 13:19
Ahogy azt mostanában megszokhattuk, Szőcs Bernadette Puszanban is remek formában versenyez (Fotó: WTT)
A puszani csapat-világbajnokság negyedik napjának végére eldőlt, hogy a Szőcs Bernadette vezérelte román női válogatott egyenes ágon bekerült a nyolcaddöntőbe, de a Gárdos Róberttel felálló osztrák férficsapat is továbbjutott, viszont csak kedden dől el, hogy a második, vagy a harmadik helyen.

A női mezőnyben a 7. csoportba sorolt román válogatott a csoportkör utolsó napján szabadnapos lesz, ami azt jelenti, hogy már lejátszotta az összes mérkőzését. A világranglistán a 12. helyen álló, román színekben versenyző Szőcs Bernadette eddig a hátán viszi együttesét, amely Svédországot, Szingapúrt, Szerbiát és Kanadát is legyőzte, így biztos csoportelsőként ott van a nyolcaddöntőben. A csapat legjobbja „természetesen” – ahogy azt az elmúlt időszakban megszokhattuk – a remek formában versenyző Szőcs volt, a 28 éves marosvásárhelyi klasszis négy meccsen hatszor állt asztalhoz, ebből ötször 3:0-ra, egyszer pedig 3:2-re nyert. A hat győzelemmel és a 18:2-es játszmaaránnyal egyébként a nőknél vezeti az eredményességi listát, aminek azért nem kell olyan nagy jelentőséget tulajdonítani, hiszen például a kínaiak vagy éppen a japánok azért vannak hátrább, mert egyikük sem állt asztalhoz annyiszor, mint Szőcs.

Talán éppen emiatt jön jól a románoknak az extra pihenőnap: mivel egyenes ágon jutottak be a legjobb 16 közé, kimaradnak a rájátszásból, vagyis a keddi szabadnap után szerdán sem kell asztalhoz állniuk, hátradőlve figyelhetik, a párharcok során melyik válogatott érdemli ki, hogy a románok nyolcaddöntős ellenfele legyen.

Gárdos Róbert már nem tartozik a fiatal asztaliteniszezők közé, az eredményességén azonban ez általában nem látszik (Fotó: WTT)

A másik magyar vonatkozású érdekesség az osztrák férficsapathoz fűződik. A még 1993-ban magyar színekben serdülő Eb-t nyerő, majd a családdal Ausztriába költöző és azóta az osztrák válogatottat erősítő Gárdos Róbert még most, 45 évesen is itt van a világbajnokságon, mégpedig elismerésre méltó mérleggel: az osztrákok eddig csak a 4. csoportot vezető franciáktól kaptak ki, miközben Algériát és Ausztráliát legyőzték, a világranglistán 106. helyen álló Gárdos pedig eddig háromszor állt asztalhoz, kétszer győzött, s csupán egyszer szenvedett vereséget.

Az már biztos, hogy ebből a csoportból a franciák az első helyen kvalifikálnak a nyolcaddöntőbe, s az sem lehet kérdés, hogy tökéletesen azonos mérleggel álló Dánia és Ausztria a másik két továbbjutó, ám hogy melyik válogatott végez a második és melyik a harmadik helyen, azt a keddi egymás elleni mérkőzésük dönti el.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik