Sportdiplomácia: Szekeres Pál elnökségi tag lett a WAS-ban

Vágólapra másolva!
2023.12.08. 16:34
null
Szekeres Pál tovább segíti a fogyatékossport újjáalakult világszervezetének munkáját (Fotó: MOB)
A fogyatékossport legrégebbi világszervezete, a Nemzetközi Kerekesszékes és Amputált Sportok Szövetsége (IWAS) ebben az éven egyesült a Központi Idegrendszeri Sérüléssel Élők Nemzetközi Sport- és Rekreációs Szövetségével (CRISPA), így az idén áprilisban létrejött új szervezet, a World Abilitysport (WAS) képviseli tovább a paralimpiai mozgalomban a mozgássérült sportolók érdekeit. Az új szervezetben Szerekes Pált is az elnökség tagjai közé választották.

 

A szervezeti átalakulás miatt aktuálissá vált elnökségi választást a jelenleg is zajló WAS Világjátékok ideje alatt tartották Thaiföldön.

Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok, olimpiai bronzérmes vívónk, aki 2016 óta az IWAS Kerekesszékes Vívó Bizottság elnökeként is fontos tisztséget tölt be a világszervezetben, már második ciklusát töltötte elnökségi tagként az IWAS-ban.

A mostani elnökségi ciklust némileg kettészelte a szervezeti egyesülés, ugyanakkor a sportvezetőnkbe vetett bizalom töretlen: a mai napon a WAS közgyűlésén is az elnökség tagjai közé választották.

A WAS Világjátékokon parasportolóinkat a kerekesszékes vívók képviselték, ahol négy bronzérmet gyűjtöttek. Osváth Richárd paralimpikonunk duplázása mellett dobogós lett Tarjányi István és a női tőr csapatunk is. A verseny eredményeiről részletes összefoglaló is elérhető ide kattintva.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik