Fair play: Kamuti Jenőt vezetőként is jutalmazták

Vágólapra másolva!
2023.12.08. 08:46
null
Kamuti Jenőt vezetőként is jutalmazták a fair play népszerűsítése terén végzett munkájáért (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István – 2020)
A sportszerű vívópályafutását elismerő UNESCO-díj után csaknem öt évtizeddel vezetőként is jutalmazták Kamuti Jenőt a fair play népszerűsítése terén végzett munkájáért.

 

Kamuti Jenő a Török Olimpiai Bizottság elnökének, Ugur Erdenernek a meghívására Isztambulban járt, hogy a megalapításának 60. évfordulóját idén ünneplő Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökeként részt vegyen az ottani sportszerűségi díjak átadásán.

A magyar sportvezető az ünnepségen beszédet mondott és díjat is átadott, majd a Török Olimpiai Bizottság Érdemrendjével tüntették ki a fair play elfogadtatásáért és népszerűsítéséért végzett munkájáért.

„Óriási meglepetés volt számomra az elismerés, nem számítottam rá, hogy én is a kitüntetettek között leszek, és külön köszöntenek. Nagyon örülök, mert valójában ez a második fair play-díjam. Az elsőt, az UNESCO fair play-díját 1977-ben vívópályafutásomért, vagyis sportolóként kaptam, a mostanit pedig vezetőként vehettem át” – mondta az MTI-nek Kamuti Jenő, aki 2000 óta áll a Nemzetközi Fair Play Bizottság élén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik