Újra megalakult a Magyar Olimpiai Bizottság Médiabizottsága

Vágólapra másolva!
2023.10.12. 15:47
null
Újra megalakult és csütörtökön ülésezett a Magyar Olimpiai Bizottság Médiabizottsága (Fotó: MOB-Média/Balassa Balázs)
Címkék
Buzgó József, egykori válogatott öttusázó, majd edző, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztőjének vezetésével újra megalakult a Magyar Olimpiai Bizottság Médiabizottsága. Az október 12-ei ülésen részt vett Fábián László, a MOB főtitkára is – számolt be hivatalos oldalán a MOB.

 

A bizottság működése 2017-ben a tagok mandátumának lejárta után szünetelt egy ideig, majd a MOB elnöksége 2023-ban döntött az újraalakításról, és az augusztus 30-ai ülésén megválasztotta annak elnökét és tagjait (elnök Buzgó József; tagjai Ambrus Gábor, Csisztu Zsuzsanna (a Sportrádió műsorvezetője), Kálnoki Kis Attila (a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztője), Magyar Zoltán, Máté Pál, Novák Miklós, Sörös Jenő (a Nemzeti Sport korábbi munkatársa), Székely Dávid, Szöllősi György (a Nemzeti Sport főszerkesztője), és Vobeczky Zoltán).

Fábián László köszönetet mondott a tagoknak, amiért elvállalták a bizottsági munkát, mint fogalmazott: „erős csapat gyűlt össze”. „Idén 128 éves a Magyar Olimpiai Bizottság, rengeteg bajnokunk, legendánk, történetünk, hagyományunk van. Egy olimpiai cikluson, négy éven belül 11 eseményt koordinálunk, emellett két programot is indítunk: a sportolóknak a Kettőskarriert, az iskolákban az olimpiai nevelést. És az olimpiai álmunkról sem mondunk le. Szeretnénk megmutatni, mik vagyunk, mit csinálunk. Ehhez jó kommunikáció kell, ebben tudtok segíteni a MOB apparátusa mellett. Hiányzott nekünk, hogy legyen egy olyan szakmai testület, amely ezen a téren irányt tud mutatni, ajánlásokat tud megfogalmazni” – idézte az olimpiai bajnok öttusázó főtitkárt a olimpia.hu.

Buzgó József – aki korábban már volt tagja MOB Médiabizottságának – hangsúlyozta, hogy olyan összetételű társaság gyűlt össze, amely lefedi a hazai média valamennyi területét.

Szöllősi György MOB-tag, a Nemzeti Sport főszerkesztőjeként és a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnökeként is üdvözölte a grémiumot. Köszönetet mondott a MOB-nak, az „irányért, melyhez visszatért”, Fábián Lászlónak, amiért részt vett a nyári MSÚSZ-kongresszuson, a Csillag Imre-ösztöndíjprogram támogatásáért. Külön örömét fejezte ki, hogy Buzgó József személyében olyan sportember vezeti a testületet, aki sportolóként, edzőként és újságíróként is jártas az olimpizmus világában. A MOB kommunikációs vezetőjét, a bizottság titkárát, Tóth Anitát korábbi munkatársaként üdvözölte. „Visszatért a médiabizottság! Jó a csapat, fontos orgánumok vannak itt, megtiszteltetés itt lenni” – mondta a főszerkesztő. Hozzátette: közös projekt a sportévkönyv elkészítése is, „nagyszerű hagyomány, ami a kollégák jelentős részét bevonja”.

Vobeczky Zoltán, a Sportrádió és a Hír TV sportfőszerkesztője a közösségi média fontosságára hívta fel a figyelmet, mint kijelentette: „a számok nem hazudnak”. Tóth Anita kommunikációs vezető, a Nemzeti Sport korábbi munkatársa a NOB által is kiemelten kezelt témára, a nemek közti egyenlőségre hívta fel a figyelmet, mely a sportújságíró társadalomban is törekvésként kell, hogy jelentkezzen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik