Küzdősportok Világjátéka: újabb hat magyar érem

Vágólapra másolva!
2023.10.28. 10:25
null
Három magyar arany kick-boxban (Fotó: Facebook/Magayr Kick-box Szakszövetség)
A magyarok hat érmet, négy aranyat és két bronzot szereztek a pénteki versenynapon a Rijádban zajló Küzdősportok Világjátékán.

A Nemzeti Versenysportszövetség (NVESZ) beszámolója szerint a kick-boxosoknál három, a szkanderosoknál pedig egy elsőségnek örülhetett a küldöttség, ezen kívül mindkét sportágban volt még egy-egy harmadik helyezés, így Magyarország jelenleg hat arannyal és négy bronzzal az éremtáblázat nyolcadik helyén áll.

Kick-boxban – point fightingban – a nők 65 kilogrammos súlycsoportjában Busa Andrea, a férfiaknál pedig Zajácz Bence (69 kg) és Fésű Lajos (79 kg) állhatott fel a dobogó tetejére. Kondár Anna (70 kg) harmadikként zárt. A kick-boxos éremátadók között volt Király István, a sportág európai szövetségének elnöke is.

A paraszkanderos Simon Dániel álló kategóriában szerzett aranyérmet, míg a hétszeres világbajnok, tizennégyszeres Európa-bajnok Kőváriné Ivánfi Brigitta harmadik lett a 65 kilósoknál. Barzsó Henrietta ugyanebben a súlycsoportban negyedikként zárt. A multisportverseny első szkanderos napján a balkezes küzdelmeket rendezték meg. Az aranyérmet Csabai Attilától, a hazai szövetség elnökétől vehette át Simon Dániel.

A 120 ország 1500 sportolóját felvonultató viadalon magyar részről korábban Tóth Alexa és Szmolka Nikoletta grapplingben gyűjtött be egy-egy aranyat, Tereza Crisley Cordeiro De Souza (jiu-jitsu) és Buzás Patrik (szumó) pedig bronzérmet szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik