Asztalitenisz: a Pécs megtette a magáét, de kérdés, elég lesz-e a továbbjutáshoz

Vágólapra másolva!
2023.10.22. 17:42
null
A szerbiai Pető Zsolt ezúttal egy győzelmet tett hozzá a pécsiek sikeréhez (Fotó: ETTU)
Az Európa-kupa második csoportkörében a PTE PEAC férficsapata 3:1-re nyert az olasz Top Spin Messina ellen, ám hogy a csoportban szerzett két győzelemmel továbbjut-e, az a később kezdődő Global Pharma Orlicz–ASV Grünwettersbach mérkőzés eredményétől függ.

 

A német ASV Grünwettersbach elleni bravúros 3:2-es siker után néhány órával a továbbjutás kiharcolásáért lépett asztalhoz a PTE PEAC férficsapata az Európa-kupa második csoportkörében Karlsruhéban. A feladat egyértelmű volt: le kell győzni az olaszokat, azt követően pedig kiszurkolni, hogy a két forduló után hibátlan lengyel Global Pharma Orlicz legyőzze a Grünwettersbachot, utóbbi esetleges sikere esetén viszont a hármas körbeverés eredményei miatt a pécsieknek nincs esélyük a továbbjutásra.

A délelőtti programban a németek ellen 2:2-es állásnál szenzációs győzelmet arató 17 esztendős Szántosi Dávid kezdett Matteo Mutti ellen. Az olasz kemény dió volt, olyannyira, hogy 2:1-es vezetésnél a negyedik játszmában is sokáig vezetett, Szántosi azonban a legjobb pillanatban utolérte, a mindent eldöntő rövidített etapban pedig már ő irányított. Ezt követően a szerbiai Pető Zsolt a rutinos Niagol Stoyanov ellen állt asztalhoz, utóbbi jól kontrollálta a balkezes pécsiek játékát, s három játszmában kiegyenlített – mint később kiderült, ezzel a Messina el is lőtte az összes puskaporát: Molnár Dávid Antonino Amatót, Pető pedig a csereként beálló Marco Rceh Deldossót verte négy szettben.

A magyar bajnok tehát megtette a magáét, 3:1-re megnyerte az utolsó csoportmeccsét, ám az, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, csak a később kezdődő Global Pharma Orlicz–ASV Grünwettersbach mérkőzésen dől el. Ha a lengyelek nyernek csoportmásodikként továbbjut a Pécs, német győzelemnél viszont a hármas körbeverés miatt a mérkőzésarány dönt a csoportban, ebből pedig a szombaton az Orlicztól elszenvedett 3:0-s vereség miatt a baranyai alakulat nem jöhet ki jól, ez esetben az A-csoportban a továbbjutó németek és a lengyelek mögött a harmadik helyen végez.

EURÓPA-KUPA, 2. CSOPORTKÖR. FÉRFIAK. A-CSOPORT, KARLSRUHE
PTE PEAC Kalo-Méh–Top Spin Messina Euci (olasz) 3:1
Szántosi Dávid–Mutti 3:2 (8, –7, –7, 10, 6:3)
Pető Zsolt–Stoyanov 0:3 (–9, –9, –5)
Molnár Dávid–Amato 3:1 (8, –7, 10, 6)
Pető–Rech Daldosso 3:1 (6, –10, 3, 4)
Később játsszák: Global Pharma Orlicz (lengyel)–ASV Grünwettersbach (német)
Az állás: 1. PTE PEAC Kalo-Méh 5 pont, 2. Global Pharma Orlicz 4, 3. ASV Grünwettersbach 3, 4. Top Spin Messina 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik