Los Angeles 2028: a héten nem lesz ajánlás a belépésre váró sportágakról

Vágólapra másolva!
2023.09.06. 22:56
null
Illusztráció: Getty Images
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán közölte, hogy az előzetes tervekkel ellentétben ezen a héten mégsem készül el az ajánlás arról, hogy mely sportágak kerülhessenek be a 2028-as Los Angeles-i nyári játékok műsorára.

 

Kilenc sportág – a krikett, az amerikaifutball ütközés nélküli változata, az úgynevezett flag football, a karate, a kick-box, a baseball/softball, a lacrosse, a breaktánc, a fallabda, valamint a motorsport – reménykedik abban, hogy ott lehet az öt év múlva rendezendő olimpián. A NOB végrehajtó bizottsága eredetileg pénteken foglalkozott volna a témával.

„A NOB és az LA2028 szervezőbizottsága között folyamatban lévő megbeszélések miatt az olimpiai programbizottságnak még nem volt lehetősége arra, hogy megtartsa ülését a NOB végrehajtó bizottságának szóló végső ajánlás elkészítésére” – áll a NOB szerdai közleményében.

Következésképpen a 2028-as játékok programját a végrehajtó testület egy későbbi ülésén vitatja meg.

A mindenkori olimpiai házigazdának lehetősége van sportágakat javasolni a programba, és ezt a NOB-nak kell jóváhagynia.

A 2028-as reménykedő sportágak közül a karate és a baseball/softball volt jelen a 2021-ben megrendezett tokiói olimpián. A jövő évi párizsi nyári olimpián a breaktánc, a sportmászás, a gördeszka és a hullámlovaglás lesz jelen a házigazda ajánlására, az utóbbi három Tokióban is szerepelt a programban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik