Vívó-vb: Talán jobban kellene saját magamban hinnem – Kun Anna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.07.25. 17:26
null
Kun Anna a milánói vb keddi versenynapján (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Közel járt az éremhez Kun Anna a milánói vívó-világbajnokság egyéni versenyében: jelenlegi legjobb párbajtőrözőnk egyetlen tussal kapott ki a keddi negyeddöntőben a francia Marie-Flore Candassamytól, és a hatodik helyen végzett.

 

– Mindössze három másodperc volt a negyeddöntőből, amikor francia ellenfele kiegyenlített. Pörgessük vissza az idő kerekét: mit csinálna másként?
– Valószínűleg nem hátrafelé mennék, hanem előre, és én irányítanék. Nagyon beszorultam a végére, és ez nem bizonyult jó taktikának.

– Beszorult vagy Candassamy beszorította?
– Kicsit mindkettő. Nem volt ellenemre, hogy hátrafelé menjek, de ő is tolt előre. Sajnálom. Egyébként nem tudtam, hogy ilyen kevés idő van hátra az asszóból, nem néztem az órát. Az aranytusnál viszont már én akartam irányítani, hogy én adjam a tust – nem sikerült.

– Kívülről nézve gond nélkül jutott el a nyolcas táblára, ez nyilván nem így van, ugyanakkor az állandó nyolc közé jutása azt mutatja, hogy igenis klasszis vívóvá érett, aki már nem örül felhőtlenül a sima pontszerző helyezésnek.
– Nem gondolom magam klasszis vívónak, éppen azért nem, mert a legnagyobb versenyekről még hiányoznak az érmek. Az persze nagyon jó, hogy stabilan ott vagyok az élmezőnyben

– Nem most kell ezt megfejteni, mégis: miért hiányoznak az érmek a nagy viadalokról? Tovább kell érnie, netán terhet pakol a vállára?
– Elsőre azt mondanám, pechem van, ám ez nyilván nem igaz. Azért a versenyek végén már apróságokon múlik egy-egy asszó vagy egy-egy tus. Nem biztos, hogy elég az, ha elvégzem év közben a munkát. Talán jobban kellene saját magamban hinni.

– Az edzője, Plásztán Attila azt mondta, már fogták az érem szélét – három hete a krakkói Eb csapatversenyén meg az aranyat. Mindkétszer kikapott egy tussal, ugye innentől nem temeti magát, s nem gondolja, hogy nem tudja jól befejezni az asszókat?
– A krakkói vereséget már feldolgoztam, és inkább építkezem belőle. Ezúttal azért vagyok bosszús, mert a plovdivi egyéni Európa-bajnokságon ugyanígy kaptam ki... Mindkétszer közel voltam az éremhez, emiatt van bennem rossz érzés. De azzal nyugtatom magam, hogy amikor majd nagyon kell, akkor majd másként alakul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik