Vívás: Andrásfi Tibor ötödikként zárt az Eb-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.06.16. 18:48
null
Andrásfi Tibor a negyeddöntőig menetelt a plovdivi Eb-n (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Férfi párbajtőrözőink jól kezdtek Plovdivban az Európa-bajnokságon, hiszen az első kört mind a négyen sikerrel vették, a nyolc közé viszont már csak Andrásfi Tibor jutott be – a BVSC-Zugló sportolója egyetlen tussal kapott ki a negyeddöntőben.

Egyetlen tuson múlott az érem – az asszó közben meg azt éreztük, meglesz az a dobogós helyezés, hiszen Andrásfi Tibor szépen kézben tartotta a negyeddöntőjét a plovdivi Európa-bajnokság első napján.

Még akkor sem nagyon ijedtünk meg, amikor 10:9-es magyar vezetés után sorban jöttek az együttes találatok – a párbajtőrvívás már csak ilyen, így aztán a német Marco Brinkmann-nal szépen el is mentek 13:12-ig, s mivel utána Andrásfi talált, már-már zsebben éreztük a győzelmet.

Nem így történt, a német erőre kapott, adott két tust, és gyorsan kiegyenlített, majd a győztes találatot is ő vitte be, így az első napot Plovdivban érem nélkül zárta a magyar csapat. Andrásfi végül az ötödik helyen végzett.

Férfi párbajtőrözőink közül egyébként Siklósi Gergely és Koch Máté a 32 között, Nagy Dávid pedig egy kanyarral később, a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Szombaton a női párbajtőrözők és a férfi kardozók lépne pástra a kontinensviadalon.

Értékel a kapitány

Boczkó Gábor szövetségi kapitányt kértük arra, hogy összegezze a plovdivi Európa-bajnokság első napját.

Kilencvenkilenc méterig elfutottak a fiúk, a cél előtt egy méterrel sajnos megálltak, ez rém bosszantó–mondta a kapitány.–Ha kicsit profibbak a fiúk, akkor nem kapnak ki... Kulcsár Győző, a legendás mester mondogatta mindig, hogy a tizenegyeseket be kell rúgni – pénteken nem rúgtuk be őket. Amikor kiderült, hogy meg kell rendezni ezt azt egyéni Európa-bajnokságot, rögtön azt mondtam, Plovdivban az érhet oda a mezőny elejére, aki leginkább képes alkalmazkodni a körülményekhez, aki mentálisan is erős marad, akit nem zavar meg, hogy egy hirtelenjébe bekerült a naptárba egy plusz verseny.Andrásfi Tibor és Nagy Dávid mellett Koch Máté és Siklósi Gergely is úgy kapott ki, hogy vezetett a meccs folyamán. Női tőrözőink sajnos az egyeneses kieséses szakaszban nem nyertek asszót, sajnos jelenleg ilyen lemaradásban vannak a legjobbakhoz képest.”

EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, PLOVDIVPárbajtőr. Férfiak. A csoportmérkőzéseken: Siklósi 5 győzelem/1 vereség, Koch 5/1, Nagy D. 4/1, Andrásfi 4/1. A 32 közé jutásért: Siklósi–Hauri (svájci) 15:10, Koch–Oroian (román) 15:9, Nagy D.–Ferot (belga) 15:5, Andrásfi–Tobias (észt) 15:11. A 16 közé jutásért: Nagy D.–Bargues (spanyol) 15:13, Andrásfi–Cuomo (olasz) 15:8, Heinzer (svájci)–Siklósi 15:11, Di Veroli (olasz)–Koch 11:9. Nyolcaddöntő: Andrásfi–Favra (svájci) 15:11, Galabov (bolgár)–Nagy D. 15:12. Negyeddöntő: Brinkmann (német)–Andrásfi 15:14. Döntő: Di Veroli–Vismara (olasz) 15:14. Végeredmény. Európa-bajnok: Davide Di Veroli (Olaszország), 2. Federico Vismara (Olaszország), 3. Marco Brinkmann (Németország) és Mateusz Antkiewicz (Lengyelország), ...5. Andrásfi Tibor (Magyarország), ...12. Nagy Dávid (Magyarország, ...20. Siklósi Gergely (Magyarország, 21. Andrásfi Tibor (Magyarország) Tőr. Nők. A csoportmérkőzéseken: Pásztor 5/1, Kreiss 4/2, Kondricz 4/2, Lupkovics 4/2. A 16 közé jutásért: Lyczbinska (lengyel)–Pásztor 15:9, Patru (francia)–Kreiss 15:12, Thibus (francia)–Kondricz 15:3, Ebert (német)–Lupkovics 15:8. Döntő: Batini (olasz)–Favaretto (olasz) – Favaretto sérülés miatt feladta. Végeredmény. Eb: Martina Batini (Olaszország), 2. Martina Favaretto (Olaszország), 3. Francesca Palumbo (Olaszország) és Alice Volpi (Olaszország), ...17. Pásztor Flóra (Magyarország), ...23. Lupkovics Dóra (Magyarország), 24. Kondricz Kata (Magyarország), 25. Kreiss Fanni (Magyarország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik