Asztalitenisz-vb: Póta igazi nagyágyúval mérkőzik a nyolcaddöntőért

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.23. 14:50
null
Póta Georginától az eddigieknél is jobb játék kell ahhoz, hogy esélye legyen a japán Ito Mimával szemben (Fotó: WTT)
Mivel a durbani asztalitenisz-vb negyedik napján nincsenek magyar érdekeltségű mérkőzések, a még versenyben lévő Póta Georgina és az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosunk készülhet a szerdai folytatásra, előbbire japán, utóbbira Puerto Ricó-i ellenfél vár.

 

Nemcsak a sportban, úgy általában az életben nincs sok értelme a „ha”-val kezdődő mondatoknak, női válogatottunk szövetségi kapitányának hétfő délután óta mégis ilyen gondolat jár a fejében.

„Ha az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk beüti a meccslabdát, azzal amellett, hogy bejut a világbajnokság nyolcaddöntőjébe, már most megalapozta volna a szinte biztos olimpiai kvalifikációt” – jegyezte meg még mindig kicsit bosszúsan Bátorfi Zoltán. Hogy egyértelmű legyen, a szakvezető a hatodik helyen kiemelt hongkongi Vong Csün-ting, Tu Hoj-kem duó elleni összecsapásra gondolt, amit Ecsekiék úgy buktak el valóban csak hajszálnyi különbséggel, hogy a döntő játszmában 11:10-nél egyetlen pontra voltak a győzelemtől. A kapitány ugyan erről nem beszélt, de jegyezzük meg, a siker a durbani vb-n is olyan kapukat nyithatott volna meg, amelyek jó ideje már zárva vannak előttünk: a folytatásban szóba jöhető ellenfeleket látva ugyanis a nyolc, nagyot álmodva akár a négy közé jutás sem lett volna irreális.

Ha…

De hát ezen morfondírozni, mint tudjuk, nincs sok értelme.

Bátorfi Zoltánnak ezen túlmenően is volt ideje egy kis számvetésre, ugyanis a Dél-Afrikában zajló világbajnokság negyedik napján nem rendeznek magyar érdekeltségű mérkőzést, a még versenyben lévő Póta Georgina, valamint az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosunk csak szerdán folytatja szereplését.

„Egyesben Bálint Bernadett és Hartbrich Leonie is sokkal jobb ellenféllel szemben maradt alul, bár azt fájlalom, hogy nem tudtak játszmát nyerni – folytatta értékelését a kapitány. – Póta és Madarász is csodálatos győzelemmel kezdett, mindketten jóval előrébb jegyzett játékost búcsúztattak, éppen ezért nagy kár, hogy a következő körben Madarász nyerhető mérkőzésen kapott ki a szlovák Kukulkovától. A Póta, Madarász párosunk sokadszor találkozott indiai ellenféllel, s ahogyan korábban, most sem volt esélye. A vegyes pároshoz pedig még annyit tennék hozzá, hogy a drámai vereség ellenére a játékuk rendkívül biztató a jövőre nézve, az elmúlt időben sokat dolgoztunk a mentális részen is, ami látványosan javult.”

Ami pedig a folytatást illeti, Póta Georginára minden eddiginél nagyobb kihívás vár, a 16 közé jutásért ugyanis a világranglista-7. Ito Mimával kell megküzdenie – talán mondani sem kell, nem Póta az esélyese a találkozónak. A 22 éves japán a sportág egyik legjobbja, a kínaiak első számú kihívója, vegyes párosban Tokióban olimpiai bajnok lett, emellett olimpiákról és világbajnokságokról is van több ezüstje és bronza, szóval igazi nagyágyú.

Az Ecseki, Szudi páros pedig a nyolcaddöntőben a Puerti Ricó-i Daniel González, Brian Afanador duó ellen áll asztalhoz, ami jó hír, hiszen itt jó játékkal lehet keresnivaló.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik