Sznúker-vb: Révész hátrányban, de zárkózik, sorozatban három frémet nyert

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.04.03. 15:57
null
Révész Bulcsú nagyszerűen szerepel eddig (Fotó: Koncz Márton, archív)
Nagyszerűen szerepel Révész Bulcsú a 2023-as sznúker-világbajnokság selejtezőjében Sheffieldben. A 16 éves játékos az első kör félidejében csak kétfrémes hátrányban van az angol Jamie O'Neill ellen.

 

A sznúker-világbajnokság selejtezőjét is Sheffieldben rendezik meg, de nem a legendás Crucible színházban, hanem az Angol Sportintézetben.

A mindössze 16 éves Révész Bulcsú az U18-as Európa-bajnokság megnyerésével alanyi jogon kapta meg a lehetőséget, hogy részt vegyen a vb-selejtezőben.

A kvalifikáció kőkemény menet a legjobbaknak is, hiszen korábbi világbajnokok, egykori klasszisok (Stephen Hendry, Graeme Dott, stb.) egész serege próbálja meg elérni a 32-es főtáblát. És ez nagyon nem könnyű. Összesen négy párharcot kell megnyernie annak, aki már a selejtező első körében harcba száll. Minden meccset az egyik fél tizedik nyert frémjéig játszanak, vagyis az április 15-én kezdődő világbajnokságon való induláshoz az első selejtezőkörös játékosoknak összesen 40 frémet kell nyerni. Csak összehasonlításként: a vb-döntő 18 nyert frémig tart...

Révész első ellenfele, a 36 éves Jamie O'Neill ugyan nem tartozik a legjobbak közé, de az angol sokszor eljutott a különböző tornák főtáblájára eddigi pályafutása során. A rutinja miatt sokkal esélyesebbnek számított a meccs előtt.

Nem indult jól a csata, O'Neill 5–0-ra elhúzott, ám ekkor Révész feltámadt, és sorozatban három játékot behúzva szépített, a nyolcadik frémben 74-es bréket lökve. Az állás tehát 5–3 az angolnak, folytatás magyar idő szerint este 8 órától.

SZNÚKER, VILÁGBAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ
1. forduló

Jamie O'Neill (angol)–Révész Bulcsú 5–3 – részeredmény
A mérkőzés az egyik fél tizedik nyert frémjéig tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik