Nagyszabású sportnap a Károli szervezésében

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.04.20. 17:16
null
Sárfalvi Péter világbajnok öttusázó (Fotó: Török Attila)
Címkék
A világbajnok öttusázó, Sárfalvi Péter vezetésével buzdítja rendszeres testmozgásra hallgatóit a Károli Gáspár Református Egyetem, amelynek rektora, Trócsányi László életformaként tekint a sportra.

Huszonnégy évvel azután, hogy csapatban és váltóban is világbajnok lett a Margitszigeten, a Károli Gáspár Református Egyetem sportiroda-vezetőjeként tért vissza a MAC-pályára Sárfalvi Péter. A korábbi kiváló öttusázót ezúttal kötélhúzásban próbálta ki magát, a hallgatók pedig különböző sportágakból kaphattak ízelítőt a csütörtöki egyetemi sportnapon. A teljesség igénye nélkül labdarúgás, 3x3-as kosárlabda, strandröplabda, ügyességi verseny, aerobik és evezés is szerepelt a programban, amelybe Sárfalvi Péter némi öttusát is belecsempészett, a laser runt is kipróbálhatták az érdeklődők.

Az eddigi legnagyobb Károlis sportnapot rendeztük meg, büszkék vagyunk rá, hogy ilyen nagy érdeklődés mellett – mondta Sárfalvi, aki tavaly augusztus óta felel a KRE sportirodájának irányításáért. – Szeretnénk a tanulás mellett élményeket adni a hallgatóknak és az oktatóknak is, a sport ugyanis kitűnő közönségteremtő erő, mindenki megtalálhatja a hozzá közel álló mozgásformát. Az egyetemisták mellett több mint száz gimnazista is részt vett a sportnapon, ők is láthatták, hogy milyen családias hangulat jellemzi a Károlit. Azon vagyunk, hogy a rendszeres aktivitásokkal mozgásban tartsuk a fiatalokat, mert sajnos az egyetemi évek alatt sokan csökkentik az edzésre fordított időt, vagy teljesen leállnak a testmozgással. Szeretnénk ezen változtatni.”

A sportvezető hozzátette, januárban egyesületet indítottak KRE SC néven, amely öt szakosztállyal alakult meg, és a versenysport mellett a tömegsport felé is nyit. Sárfalvi Péter szeretné elérni, hogy a tanuláshoz hasonlóan a sport is része legyen az egyetemi polgárok mindennapjainak, mert úgy véli, a közös sportélmények meghatározóak. A legnagyobb érdeklődés ezúttal is a labdarúgótornát kísérte, amelyre már előzetesen beteltek a helyek.

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila

Az egyetem rektora, Trócsányi László életformaként tekint a sportra. Mint elmondta, a Károli a test és a lélek egységét hirdeti, mert a kitartó tudományos munkához nélkülözhetetlen a fizikai frissesség, és bár az egyetemen versenyszerű sportolásra is van lehetőség, fontosabb, hogy széles körben biztosítsák a rendszeres testmozgáshoz szükséges feltételeket. A sportnap idejére minden félévben rektori szünetet rendelnek el, nem volt ez másképp csütörtökön sem.

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik