Cselgáncs European Open: két magyar arany Ausztriából

H. D./MTIH. D./MTI
Vágólapra másolva!
2022.09.04. 23:14
null
Fotó: Mirkó István
Címkék
Két arany- és három bronzérmet szereztek a magyar cselgáncsozók az ausztriai Felsőőrben (Oberwart) rendezett, az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó European Open-viadalon.

 

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint Özbas Szofi és Sipőcz Richárd az első, Kovács Kitti, Varga Brigitta és Tóth Krisztián a harmadik helyen zárt.

A 63 kilósok között a hosszabb kihagyás visszatérő Özbas, a BHSE Európa-bajnoki bronzérmese német judós ellen kezdett ippongyőzelemmel, az elődöntőben Varga Brigitta ellen intésekkel jutott tovább, majd a fináléban az izraeli Shemesh ellen győzött ipponnal. A bronzmeccsen Varga Brigitta hosszabbításos küzdelemben diadalmaskodott, az MTK Budapest sportolója a nap során szerb, német és kazah riválisa ellen is nyert, így a 63 kilogrammos súlycsoportban két magyar versenyző is dobogóra léphetett, Özbas Szofi először nyert aranyat ebben a sorozatban, Varga Brigitta pedig a második European Open-bronzérmét szerezte meg.

A plusz 100 kilósok mezőnyében Sipőcz Richárd osztrák, német és szlován ellenfelét legyőzve eljutott a fináléig, ahol a német Schreiber sem tudta feltartóztatni: a hosszabbításos mérkőzés végén a győri Széchenyi Egyetem SE versenyzője szerezte meg a győzelmet, s ezzel együtt az aranyérmet. A huszonegy esztendős nehézsúlyú judós pályafutásának első European Open-érmét szerezte meg.

Az 57 kilogrammosoknál Kovács Kitti, a BHSE judósa izraeli ellenfelét hosszabbításban győzte le a nyitányon, majd alul maradt a negyeddöntőben üzbég ellenfelével szemben. A vigaszágon holland és kazah skalpokat begyűjtve szerezte meg a bronzérmet. Ez már a második European Open-érme ebben az évben, márciusban Prágában ezüstöt nyert.

Az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián is hosszabb szünet után versenyzett ismét, ezúttal a 100 kilósok között. Az MTK Budapest cselgáncsozója Felsőőrre nem fogyasztott vissza a 90 kilósok közé, a nagyobbak között próbált szerencsét. Öt mérkőzést is vívott, az elődöntőig türkmén, német és kubai judós ellen nyert, ott azonban a svájciak későbbi aranyérmese, Daniel Eich megállította. A bronzmérkőzést honfitársával, az ugyancsak remekül szereplő Vég Zsomborral vívta, s végül ipponnal szerezte meg a bronzérmet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik