Sakk: influenszerekkel játszik Polgár Judit a világkiállításon

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.15. 18:17
null
Polgár Judit 11 táblán ad különleges szimultánt
Minden idők legjobb sakkozónője, Polgár Judit a világ első globális interaktív közösségi sakk szimultánján tíz híres influenszerrel játszik majd a Dubai Világkiállítás keretén belül. Ezen kívül lesz még egy úgynevezett világtábla, amelyen virtuálisan akár milliók is asztalhoz ülhetnek. Polgár Judit a Sportrádiónak nyilatkozott az eseményről.

 

„Izgalmas történet ez nekem is – mondta Polgár Judit a Sportrádiónak. – Valami nagy dolgot szerettünk volna csinálni a Dubai Világkiállítás magyar pavilonjában. Egy olyan szimultánt találtunk ki, amelyhez felállítunk tizenegy táblát speciális technikai felszereléssel. Ellenfeleim, az influenszerek között olyanok is megtalálhatók, mint Alexandra Botez vagy Agadmator (Antonio Radic). Ismertem őket, így léptem velük kapcsolatban. Mindenki nagyon lelkesen néz elébe az első interaktív közösségi szimultánnak. Cél, hogy megmutassuk, hogy a sakk milyen meghatározó játék és szórakozás az online térben is.”

„Lesz egy csak női tábla. Számomra ez azért fontos, mert szeretném támogatni a női játékosokat is, hogy minél nagyobb legyen az önbizalmuk, és ne csak a női versenyeken akarják megmutatni a tudásukat, ne csak ezeken érjenek el eredményeket. Nekik is megvan a létjogosultságuk, hogy a legnagyobbak, legjobbak között játsszanak. Hasonlóan fontos lesz a gyerektábla, mert ők lesznek a jövő vezetői, meghatározó személyiségei.”

„A világtáblán bárki játszhat, aki regisztrál online. Ezen a táblán az lesz a lépés, amelyre a legtöbb szavazat érkezik.”

„Nagyon közvetlen családias légkört szeretnénk létrehozni online is, ami mindenkinek, nekem is nagy élmény lehet. Az eseményt a jpvstheworld.hungaryexpo2020.hu oldalon is lehet követni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik