Létesítmény: új tornászgyakorló csarnokot adtak át Veszprémben

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.24. 13:46
Új tornászgyakorló csarnokot adtak át Veszprémben, amely a Veszprémi Torna Club tornász és gumiasztal szakágában sportoló fiatalok felkészülését szolgálja - közölte szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján a térség fideszes országgyűlési képviselője – írja az MTI.

Ovádi Péter elmondta, hogy az 1,2 milliárd forintból megvalósuló csarnokban 230 diák vesz részt az edzéseken.Ovádi Péter elmondta, hogy az 1,2 milliárd forintból megvalósuló csarnokban 230 diák vesz részt az edzéseken.

Kiemelte: Veszprémben különösen nagy hangsúlyt fektettek a Modern Városok Program fejlesztései közül a sportlétesítmények megvalósítására.

Botos Gyöngyvér
, a Miniszterelnökség települési fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: Veszprém tudott élni a Modern Városok Program adta lehetőségekkel, hiszen számos összetett fejlesztés valósult meg. Mint mondta, 4 ezer milliárd forintot költ erre a programra a kormányzat, melynek a fele már a városoknál van.

Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke úgy fogalmazott, Veszprémben az új létesítmény révén minden lehetőség adott, hogy egy fiatal bajnokká váljon.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) az összefogás jelentőségét emelte ki a tornacsarnok megvalósulása kapcsán. Kiemelte, a városban generációk óta mindenki hozzátett valamit a tornasport gyarapításához.

Berki Krisztián olimpiai bajnok elmondta, hogy a gyermekek sport iránti szeretetét a szülői útmutatás mellett a sportlétesítmény felszereltsége is befolyásolja, ezért fontos az optimális körülmények megteremtése.

Az épület földszintjén több mint 800 négyzetméteres gyakorlóteret, öltözőt, szertárat, büfét és előcsarnokot alakítottak ki. Az emeleten galéria, társalgósarok, öltöző kapott helyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik