Öttusa-vb: Ma már a gyerekek nem akarnak szenvedni – Balogh G.

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.09.05. 17:44
null
Marosi Ádámékat még könnyebb volt az élsportba vonzani (Fotó: Tumbász Hédi)
A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) sátránál csütörtökön Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, kétszeres egyéni világbajnok öttusázóval találkozhattak, beszélgethettek a Kincsem Parkban zajló világbajnokságra kilátogató nézők, akik dedikált fotókat is kaptak.

 

Az UIPM kétféle fotóval készült: az egyiken a 2000-es sydneyi olimpián a befutás után látható az ezüstérmet szerző Balogh Gábor, míg a másik a pekingi ötkarikás játékok futásakor ábrázolja őt.

„A sydneyi szép, harcos olimpia volt, tele fiatalos rutintalansággal és lendülettel – törtek elő Balogh Gáborból az emlékezés mondatai. – Szép ezüstérem volt, ma már szép..."

A másik fotó láttán szomorúbb emlékeket idézett fel:

„Utolsó olimpiám volt, úgy is készültem, hogy az lesz a pályafutásom vége. Leestem a lóról... Nem így képzeltem a befejezést, egyetlen sportoló sem ilyen búcsút kíván magának. Ennek ellenére az egész pályafutásomra büszke vagyok" – mondta.

A Magyar Diáksportszövetség (MDSZ) elnökeként is kapott kérdéseket az egykori kitűnő öttusázó, és úgy vélekedett, hogy ma nehéz dolguk van azoknak, akik be akarják vonzani a fiatalokat az élsportba.

„Változik a társadalom, a telefonozgatás és a közösségi oldalak lefoglalják a gyerekeket, nem akarnak szenvedni, pedig a sport erről is szól. Nekünk, az MDSZ-ben könnyebb dolgunk van, mert a diákok szabadidősportjával foglalkozunk, és mozogni azért szeretnek a fiatalok. A laser-runt jó kezdeményezésnek tartom, ezzel be lehet vinni az öttusát az iskolákba, biztosíthatja az öttusa utánpótlását."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik