Hosszabbítás: Sokan elfelejtették, apu hogyan pofoz – Rátgéber

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.02. 19:07
null
Vajon látjuk még Rátgéber Lászlót öltönyben a pálya szélén? (Fotó: Dömötör Csaba)
A Nemzeti Sport szombati mellékletéből ajánljuk.

 

 

Eltűnt a nagy nyilvánosság elől, miközben mégsem. Pécsen már csak hónapok választják el élete legújabb fő műve, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadásától, de hogy látjuk-e még valaha öltönyben a pálya szélén, azt ő maga sem tudja megmondani. Rátgéber Lászlóval a kosáredzői szakma csúcsairól és az életét a sikerek mellett végigkísérő tragédiákról is beszélgettünk.

A korábban Pécs, az orosz Szpartak Moszkva és a török Fenerbahce női csapatánál rendkívül eredményesen dolgozó, a magyar női és férfiválogatottat is irányító szakember a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletének adott interjújában így indokolja, miért tart távolságot az élsporttól:

„Erről viccesen azt szokták nekem mondani, értik, hogy én ezt miért nem csinálom, hiszen az egér megfogásához nem oroszlán kell, hanem macska. És tényleg, lehet, hogy erre az oroszlán alkalmatlan.”

Az L. Pap Istvánnak adott interjú végén azért Rátgéber hozzáteszi: „Tudja, miért lenne kedvem mégis visszaülni valamelyik magyar kispadra? Mert mostanra sokan elfelejtették, hogy apu hogyan pofoz. Márpedig nem árt, ha a gyereket néha emlékeztetik.”

És a Hosszabbítás-mellékletben még olvashatnak arról is, hogy…
… volt idő, amikor még a tenisz királyát is kiröhögték a sajtótájékoztatón, mert azt találta mondani, hogy ő bizony egyszer megnyeri ezt a versenyt. Az azóta nyolcszoros wimbledoni bajnokká avanzsáló Roger Federerről szóló sorozatunk 3. részét Klein Ron jegyzi.
…kik írták be a nevüket a téli olimpiák aranykönyvébe a pjongcsangi téli ötkarikás játékokon. A havas-jeges sportágak hőseit Lipiczky Ágnes gyűjtötte össze.
…miként vált egy sportszerető család leánya rendkívül sikeres triatlonos családanyává. Simon Zsófiát Vincze András mutatja be.
….a magyar bajnok ralipilóta a TEK-nél is gépjárművezetés-technikát oktat. Hoffer Zsolttal Tóth Anita beszélgetett.
…a valóságos átváltozóművész, a kiváló zenész Hevesi Tamás nem akar elszakadni a labdarúgástól. A cukorbetegek futsalválogatottját öt éve irányító énekest Sinkovics Gábor faggatta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik